Hirdetés

Bőségesen megjutalmazza Németország azon játékfejlesztőit, akik díjat nyernek játékukkal

|

Több tízezer euró repked a Deutscher Computerspielpreis díjátadón.

Hirdetés

Míg bizonyos országokban a videojátékokat látják minden jó elrontójának, vannak olyan helyek is, ahol az állam maga támogatja a játékfejlesztőket. Ha másért nem, azért érdemes befektetni, mert az iparágban jó pénz van, a jó játékokból mindenki profitálhat.

Németország is bátorítja fejlesztőit, a Deutscher Computerspielpreis (DCP) díjazottjai nem csak az elismeréseket és a meleg kézfogásokat kapták, hanem több tízezer eurónyi támogatást is, ami főleg a független fejlesztőknek jelenthet sokat.

Hirdetés

A május 11-én tartott díjátadó fődíját a Chained Echoest készítő Matthias Linda vitte el, aki ezért 100 ezer euróban részesült, és további 25 ezret kapott, miután jelölték a legjobb első játék kategóriájában is.

Utóbbiban a Signalis vitte el a 60 ezer eurós díjat, ami meg a legjobb hangzás és a legjobb német játék kategóriájában lett még jelölt, és ezért további 40 és 30 ezer euró járt fejlesztőinek.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Michael Kellner államtitkár elmondta, a feltörekvő csapatok teljesítménye a bizonyíték arra, hogy a német játékiparban nagy lehetőségek rejlenek, és a következő években a támogatási rendszer továbbfejlesztésén fognak dolgozni, hogy felvehessék a versenyt a nemzetközi konkurensekkel.

A legjobb nem német játék egyébként a God of War: Ragnarök lett, de a Sony Santa Monicának nem járt ezért pénzjutalom, ahogy egyébként az év játékosának választott Pia Scholzot sem támogatták ilyen formában.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)