Hirdetés

Az Atari is szépen bevásárolt, de rejtély, mi haszna lesz belőle

|

A legendás videojáték-ipari vállalat meglepő módon nem egy fejlesztőstúdiót kebelezett be.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban komoly pénzmozgásokra került sor a videojáték-iparban, hiszen a Bethesdát is magában foglaló ZeniMax Media megszerzése után az Activision Blizzardot is kinézte magának a Microsoft. Ehhez mérten kisebb volumenű fejlemény, de vásárolt magának valamit a Nintendo is, és még a Tencent is bekebelezett egy vállalatot, ami részben a magyarokat is érinti. Sőt, egy ígéretes játékon dolgozó stúdiót szintén megkaparintott a kínai óriás. Időközben pedig egy veterán játékipari vállalat is beállt a sorba egy egészen különös felvásárlással.

Az Atari egy hivatalos közleményben harangozta be, hogy 1,5 millió dollárért megvásárolta az AntStream cégtől a MobyGames nevezetű, videojátékokra szakosodott internetes adatbázist. Egyelőre nehéz megmondani, milyen terv része lehet ez a lépés, azonban az Atari CEO-ja, Wade Rosen arról írt, hogy fontos megőrizni a weboldal integritását, így annak jelenlegi vezetője, Jeremiah Freyholtz is a helyén marad.

Hirdetés

Nem kizárt, hogy kutakodás közben ti is ellátogattatok már a MobyGames oldalára, ami 1999 óta működik, és kifejezetten sok videojátékról tartalmaz információkat, illetve képeket is. Az Atari megjelenésének köszönhetően végre befejeződhet a weboldal átalakítása, amin már évek óta dolgozik a csapat, és lecserélhetik azokat a kódbázisokat és eszközöket is, amelyeket több mint 20 éve használnak.

A friss felvásárlások fényében talán furcsa lépés lehet ez az Atari részéről, de igazából benne van a pakliban, hogy ezzel is jól járhatnak a játékosok, hiszen bizonyos helyzetekben nagyon is hasznos lehet egy videojátékos adatbázis, ami az igazán régi címeket is tartalmazza. Megújult formában pedig még több segítséget nyújthat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)