Hirdetés

Az Amazon felvásárolhatja a világ legnagyobb mozihálózatát

|

Az AMC Theaters részvényei az egekbe lőttek, miután kiderült, hogy az Amazon szemet vethetett a cégre.

Hirdetés

Az abszolút piacvezető Netflix, és az újoncnak számtó Disney+ mellett még az Amazon Prime az a platform mely az élvonalba sorolható a streaming szolgáltatók versenyében. Egyre több saját gyártású sorozattal és filmmel jelentkeznek, és úgy tűnik, hogy a cég fejesei szeretnék egy pár mozival is bővíteni a portfóliót.

Hirdetés

A Daily Mail jelentette, hogy az Amazon érdeklődést mutat az AMC Theaters felvásárlására, mely a világ legnagyobb mozihálózata. Az online áruházából meggazdagodó cég egy ideje komoly pénzeket fordít arra, hogy streaming platformja, az Amazon Prime minőségi saját gyártású alkotásokkal tudjon labdába rúgni. Ha a felvásárlás híre igaznak bizonyul, akkor filmjeik a platformra kerülés előtt még a mozikban is futhatnak egy kört, ami jelentős extra bevételeket jelentene.

Egyelőre egyáltalán nem biztos, hogy valóban felvásárlásra kerül sor, de az AMC Theaters részvényei az egekbe lőttek a hír hallatára. A koronavírus miatt a mozilánc egyébként meglehetősen rosszul teljesített a tőzsdén az utóbbi időkben, míg a streaming platformok egyre erősödnek, hiszen szórakozást tudnak nyújtani a bezárt embereknek, így az Amazon most nyerő pozícióból vághat bele a tárgyalásokba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)