Hirdetés

Közel 50 milliárd forintért köthetett exkluzív megállapodást az Activision Blizzard és a YouTube

|

A hírek szerint komoly ára volt annak, hogy kizárólag ezen a videómegosztón fussanak bizonyos élő közvetítések.

Hirdetés

Előző hónapban jött a hír, hogy az Overwatch League, a Call of Duty League, valamint a profi Hearthstone-meccsek közvetítései csak a YouTube-on lesznek elérhetőek. Eddig is sejthettük, hogy nem volt olcsó egy ilyen üzlet nyélbeütése, ám most egy elég komoly összegről jöttek információk.

Hirdetés

Bizonyos forrásokra hivatkozva a The Esports Observer azt állítja, hogy az Activision Blizzard és a YouTube (egészen pontosan annak üzemeltetője, vagyis a Google) közti e-sportos megállapodás értéke nagyjából 160 millió dollár, vagyis átszámítva jóval több mint 49 milliárd forint. Ha tehát valódi az infó, akkor elég drága mulatság volt a Twitchről való átcuccolás.

Az nem derült ki, hogy az egyes játékokra vonatkozó jogok mennyibe kerültek, de jó eséllyel az Overwatch League teszi ki ennek az összegnek a legnagyobb részét. Ezt követi a Call of Duty League kisebb, de szintén jelentős része, míg a források szerint a Hearthstone-t szinte ingyen csapták hozzá a csomaghoz.

Ti szoktátok nézni valamelyik bajnokság közvetítéseit a YouTube-on?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)