Hirdetés

Minden idők legsikeresebb otthoni Nintendo konzolja a Switch, elképesztően sok játékot vettünk rá

|

Sokkal gyorsabban fogy, mint a gyártó bármelyik korábbi masinája.

Hirdetés

A nagy cégek mostanában befutó negyedéves pénzügyi jelentései olykor érdekes történeteket mesélnek el számokban, az ellátási lánc problémái által visszafogott PlayStation mellett a Nintendónál a töretlen sikerről árulkodnak a nemrég kiadott statisztikák. Ugyan a 2020-as évnél kicsit visszafogottabban alakult a tavalyi, a pezsgő így is pukkanhatott Kiotóban.

A befektetőknek készített beszámoló alapján a Nintendo a pénzügyi éve első kilenc hónapjában némileg rosszabbul teljesített, mint egy évvel korábban, a bevételek hat, míg a nyereség kilenc százalékot esett vissza. A Nintendo Switch konzolok viszont továbbra is rendkívül jó ütemben fogynak (amiben biztosan szerepet játszik az OLED modell megjelenése is), és már 103,54 millió darabnál jár az otthon és útközben is használható gép.

Hirdetés

Ezzel minden idők ötödik legjobban fogyó konzoljává lépett elő a Switch termékcsalád, megelőzve a Wii-t és az eredeti PlayStationt, amik 101, és 102,5 millióig jutottak el. A toplistán egyébként a PS4 a következő konzol a Switch előtt, 116,6 milliós eladással, a Nintendo gépei közül pedig a Game Boy és a Game Boy Color, amikből összesen közel 119 milliót sikerült eladnia a cégnek.

A szoftverek tekintetében viszont ha lehet, még jobb évet zárt a Nintendo, a Switch 2017-es megjelenése óta ebben a karácsonyi szezonban adták el a legtöbb játékot. Ebben volt szerepe az örökzöld címeknek is, de a 2021-ben megjelent játékok vitték a prímet: a Pokémon Brilliant Diamond & Shining Pearlből 11,7 millió példány fogyott el, a Super Mario Party Superstars 4,8 millió eladott példánnyal zárt, a The Legend of Zelda: Skyward Sword HD-ból 3,2 millió, a Metroid Dreadből 2,3 millió talált gazdára, a Mario Golf: Super Rushban pedig kétmillió vásárló lendítette meg az ütőt. Ezekkel együtt már több, mint 766 millió példányt vettünk meg összesen a Nintendo játékaiból, amire igazán büszke lehet a gyártó.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)