Hirdetés

A Nintendo Switch hivatalosan is lekörözte a PlayStation 1-et

|

A Sony úttörő konzolklasszikusa is elbukott a Switch megállíthatatlan diadalmenete előtt.

Hirdetés

Repül az idő. A Nintendo 5 évvel ezelőtt a kezünkbe nyomott egy fura ketyerét, ami egyszerre akart kézi- és otthoni konzol is lenni. Az alapötlet nem volt rossz, de akkor még sokan szkeptikusak voltak a megoldás kapcsán. Mára már persze egészen más a helyzet. A Switch jobbnál-jobb címekkel és egy új, OLED revízióval is bizonyította létjogosultságát.

Olyannyira igaz ez, hogy a VGChartz adatai szerint a Nintendo Switchből 341 662 példány fogyott el csak a január 15-én zárult héten. Ezzel a konzol globális eladásai elérték a 102,81 millió eladott példányt, amivel a gép sikerrel felülmúlta az első PlayStation 102,5 milliós számát.

Hirdetés

A hibrid csoda ezzel bekerült az öt legtöbb eladást produkáló konzol elitklubjába. Itt a negyedik helyezett a PlayStation 4 áll, amit a GameBoy követ. A Sony előző generációs gépének is van mitől félnie, mivel az már "csak" 13,77 millió példányra van a Switch eredményeitől.

Az all time toplista második helyén a Nintendo DS család áll 154 millió eladott konzollal, az első helyen pedig a PlayStation 2 több mint 155 millióval.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A konzolból egyébként 34,67 millió darabot az Egyesült Államok játékosai húztak be, míg Európában 27,22 millió fogyott a gépből. További 23,43 milliót a japán gamerek vittek haza. A maradék értelemszerűen a világ többi részén oszlik el.

Nálunk is pittyeg pár a Switch a szerkesztőségben, és nem véletlenül. Rengeteg kiváló játékot kaptunk rá az elmúlt években, és a felhozatal csak egyre jobbnak ígérkezik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)