Hirdetés

A Nintendo elnöke bocsánatot kért a Joy-Con problémák miatt

|

Persze a bírósági ügyet nem ússza meg ennyivel a Nintendo.

Hirdetés

Noha a Switchet úgy kapkodják világszerte, mintha ingyen lenne, a Nintendo számára mégsem felhőtlen az élet: tavaly júliusban történt, hogy egy ügyvédi iroda csoportos keresetet nyújtott be a Nintendo of America ellen, mivel több vásárló is panasszal élt a Joy-Con kontrollerek minősége miatt. A problémák lényege egy "driftingnek" elnevezett jelenség, miszerint egyes Joy-Conok valamelyik botkormánya nyugalmi állapotban is mozgásért érzékelt és emiatt tulajdonképpen használhatatlanná váltak. Később aztán a Nintendo arra kérte az elégedetlen felhasználókat, hogy a Supporton keresztül jelezzék a gondokat, hogy segíteni tudjanak. 

Hirdetés

Az ügy most újra felelevenítődött. A Kotaku jelentése szerint egy közelmúltban tartott pénzügyi esemény során egy kérdező megemlítette, hogy hallott a Joy-Con hibás működése miatt indított csoportos keresetről és megérdeklődte, hogy mit tesz a Nintendo a kontrollerekkel kapcsolatban. A vállalat elnöke, Shuntaro Furukawa elmondta, hogy elnézést kérnek minden ügyfelüktől az okozott problémák miatt. Továbbra is törekszenek arra, hogy fejlesszék a termékeiket, de mivel a Joy-Con egy csoportos kereset tárgya az Egyesült Államokban és ez még mindig függőben lévő ügy, ezért tartózkodnak attól, hogy bármilyen konkrét intézkedésről nyilatkozzanak. 

Ez tekinthető az első nyilvános bocsánatkérésnek a Nintendótól a Joy-Conok miatt. Ha megszületik a bírósági ítélet, mindenképpen beszámolunk majd róla. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)