Hirdetés

A Microsoft titokban beszüntette az Xbox One konzolok gyártását, véget ért egy generáció

|

A One konzolcsalád utolsó mohikánjaként életben tartott One S gépekből sem szerelnek össze többet.

Hirdetés

Többféleképpen is meghosszabbítható egy konzolgeneráció élettartama: az Xbox 360 és a PlayStation 3 idején a mozgásérzékelős kütyük szolgálták ezt a célt, mint a Kinect és a Move, a PlayStation 4 és az Xbox One korában pedig a jóval nagyobb teljesítménnyel bíró félgenerációs kiadásokban látta a Sony és a Microsoft is a megoldást. Ezek a trükkök azonban csak ideig-óráig működnek, nem lehet az idők végezetéig halogatni a nyugdíjazást.

A minap megtudtuk, hogy eredeti szándékával ellentétben a Sony idén is folytatja a PlayStation 4 konzolok gyártását, ezért tálcán kínálta magát a kérdés, hogy vajon mi lehet a helyzet a zöldek térfelén.

Hirdetés

A Microsoft 2019-ben még három modellt szállított az üzletekbe a One konzolokból: a One S-t, annak optikai meghajtó nélküli változatát, valamint a generáció legerősebbjének számító One X-et. Az utóbbiak gyártása 2020 nyarán befejeződött, onnantól csupán One S gépek gördültek le a szalagról. Hogy pontosan meddig, arra nem derült fény, ám a The Verge érdeklődésére az Xbox marketingcsapatának egyik vezető beosztású munkatársa, Cindy Walker megerősítette, hogy 2020 végétől minden erőforrásukat az Xbox Series X és Series S iránti kereslet kielégítésére fordították, azaz tavaly már egyetlen One konzol sem készült, és értelemszerűen idén sem fog.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Mindez persze nem jelenti azt, hogy akkor innentől értelmüket vesztették az előző generációs Xboxok. Egyrészt még mindig jönnek rájuk új játékok (nagyobbrészt multiplatform fejlesztések), másfelől pedig a felhőszolgáltatás révén azokat a címeket is futtathatjuk rajtuk, amelyeket dedikáltan Series X|S-re szánnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)