Hirdetés

A magyar Digic Pictures is leépít, állítólag nem az Embracer Group válsága miatt

|

A Zen Studios után újabb hazai csapat kényszerült elküldeni alkalmazottakat.

Hirdetés

Hetek óta számolunk be arról, hogy az egész játékiparon átfutó leépítési hullám milyen stúdiókat érint, és a komoly bajba került Embracer Group alá tartozó csapatok vannak a legnehezebb helyzetben. A gigász válsága nem kerülte el a magyar Zen Studiost (Operencia: The Solen Sun, CastleStorm, Pinball-címek) sem, amelyet még 2020-ban kebelezte be a THQ Nordic anyavállalata

Akárcsak a filmes és videojátékos trailereket, játékokon belüli átvezetőket készítő Digicet, ami 2021-ben lett az Embracer része, és a Zenhez hasonlóan ez a stúdió sem úszta meg a cégcsoport krízisét. 

Hirdetés

A Forbes.hu több forrására hivatkozva írta meg, hogy tízszázalékos leépítés történt a Digicnél, amelyet maga a cég is megerősített a lapnak eljuttatott közleményében: "a létszámcsökkentéssel járó átszervezés" előtt 350 fő saját alkalmazottal és 40-50 szabadúszó szakértővel rendelkeztek, június és szeptember között az állomány tíz százalékát küldték el. Az érintettek egy részét azonban határozott idejű szerződéssel vagy projektalapon, szabadúszóként továbbra is szeretnék foglalkoztatni. 

Azt viszont cáfolták, hogy ennek köze lenne az Embracer újrastrukturálási programjához: 

"Az átszervezés az Embracer csoporton belüli megszorítások előtt és attól függetlenül elindult. A Digic bevételének kevesebb mint 5 százaléka származott 2023-ban az Embracer csoport cégeitől, és ezen projekteket nem is érintette az anyacég 'újrastruktúrálási programja'."

A működés felülvizsgálata "az elmúlt időszak piaci változásai, gazdasági kihívásai és a hibrid munkavégzésre való hosszú távú berendezkedés okán" vált szükségessé, miután 2019 és 2022 között húsz százalékkal nőtt a munkatársak száma, köszönhetően a játékipar drasztikus növekedésének. A Forbes egyik forrása szerint pedig az is közrejátszhatott, hogy a stúdió nehezebb helyzetben van, amióta "egyre kevesebb videojátékba kellenek előre renderelt cinematic átvezetők", mert a legtöbb fejlesztőcsapat már a játékmotort használja ezek elkészítésére. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Amiképpen az nyáron kiderült, a Digicnek nagy tervei vannak, hiszen két animációs filmen kezdett el dolgozni a glasgow-i Axis Studios-szal együttműködve: ezek közül először a Worlds Apart című egész estés fantasy-kalandfilm fog megvalósulni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)