Hirdetés

A Helldivers 2 a Sony leggyorsabban fogyó játéka, a PlayStation 5 eladásai azonban elmaradtak a várakozástól

|

Úgy tűnik, csökken a kereslet irántuk, kevesebb konzolt tudott értékesíteni a Sony az előzetesen tervezettnél.

Hirdetés

Nem kevesebb mint 20,8 millió PlayStation 5 talált gazdára a március 31-ével lezárult pénzügyi év során. A lenyűgöző teljesítményt azonban beárnyékolja, hogy a végeredmény nemcsak az eredeti 25 milliós céltól marad el, de a 21 millióra módosított előrejelzést is hajszállal ugyan, de elvétette. Úgy tűnik, korábban a vezetés nem a levegőbe beszélt, amikor úgy fogalmazott, hogy a PlayStation 5 belépett életciklusa kései szakaszába, mert az utolsó negyedévben 29 százalékkal kevesebb konzol fogyott mint egy éve ugyanebben az időintervallumban, mindössze 4,5 millió eladott konzol áll szemben 6,3 millióval.

Tegyük hozzá, hogy az alapgép, illetve a Slim változat iránti csökkenő érdeklődés arra is utalhat, hogy aki most PS5-öt venne, inkább vár még egy kicsit, hogy piacra kerüljön a PS5 Pro is, mielőtt döntene. Jelenleg 59,3 millió példánynál jár a PlayStation 5, a 2025. március 31-ig tartó pénzügyi évre pedig további 18 millió eladott géppel számol a vállalat.

Hirdetés

Játékfronton egyelőre nem mutatkozik olyan tendencia, ami miatt aggódnia kellene a PlayStation új vezetőinek, hiszen egy év alatt 10 millióval nőtt a PlayStation Network havonta aktív felhasználóinak száma, továbbá 22,2 millióval több játékot vásároltak a konzoltulajdonosok. Ezek eloszlása arról árulkodik, hogy tovább csökkent a dobozos játékok aránya, az egy évvel korábbi 33 százalékról 30 százalékra.

A Helldivers 2 képében pedig egyértelműen aranytojást tojó tyúkra bukkant az új vezetés alá kerülő Sony, az Arrowhead szolgáltatásalapú lövöldéjéből ugyanis 12 millió példány kelt el a megjelenése óta. Nyerő húzásnak bizonyult tehát egyszerre kiadni PC-re és konzolra, kíváncsiak vagyunk, hogy a Concordnál is beválik-e. Erre várhatóan még az év vége előtt választ kapunk, mivel a Sony változatlanul idén akarja kiadni a Firewalk PvP lövöldéjét.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)