Hirdetés

A Pentiment lesz az év egyik legkülönlegesebb játéka

|

A Fallout: New Vegas fejlesztőinek legújabb alkotása garantáltan elrabolja majd a kalandjátékok szerelmeseinek szívét.

Az Obsidian Entertainmentet valószínűleg senkinek nem kell bemutatni. A csapat olyan játékokat rakott le az asztalra, mint az Alpha Protocol, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth, a Pillars of Eternity, vagy épp a The Outer Worlds.

Az elmúlt évtized legnagyobb, legkomplexebb, legkiforrottabb szerepjátékai fűződnek a nevükhöz

amelyekben a döntéseinknek komoly súlya van, a karaktereink felett pedig gyakorlatilag korlátlan kontrollal rendelkezünk. És bár alapvetően a statok tologatását, összetett szerepjátékos elemeket szoktunk hozzájuk kötni, amiben az Obsidian igazán erős, az a történetmesélés.

Erre pedig most egy olyan játékkal erősítenek rá, ami gyakorlatilag egy kódex lapjairól lépett le.

Hirdetés

A Pentiment egy narratív kalandjáték, amelyben egy művész bőrébe bújva csöppenünk bele a 16. századi Bajorország mindennapjaiba. Miután hősünk egyik barátja rejtélyes módon meghal, Andreas nyomozásba kezd, hogy felderítse a bűntényt. Így indulunk el arra a kalandra, ami durván 25 évet ölel majd fel.

A művészeti stílus teljesen egyedi, a kor művészetét, a kódexek hangulatát idézi. És ahogy a kódexekben, itt is rengeteget kell majd olvasni, hiszen elképesztően sok karakterrel ismerkedünk meg a történet során, akikből megpróbálhatunk infómorzsákat kihúzni. A csapat korábbi munkáival szemben itt nincsenek meg a tradicionális RPG-s elemek, hiányoznak a statok, a döntéseink azonban nagyon fontos szerephez jutnak.

És nem az a fontos, hogy milyen min-maxolással érhetjük el a legjobb befejezést, sokkal inkább az odáig vezető út lesz az érdekes.

A karakterünk előtörténetének függvényében számos extra lehetőséget feloldhatunk, a megfelelő következtetéseket azonban nekünk kell levonni. Simán előfordulhat, hogy végül nem derül fény a gyilkos kilétére, de a játék gyakorlatilag bármelyik karakterét meggyanúsíthatjuk, ha rá terelődik a gyanú.

És miközben számos puzzle-t, rejtvényt és fejtörőt oldunk meg, a világ is folyamatosan változik. A több évtizedet felölelő történet során nemcsak pici gyerekek válnak érett felnőttekké, hanem komoly társadalmi változások is végbemennek, amelyekre nemcsak az NPC-knek, hanem nekünk is reagálnunk kell. Vagy legalábbis érdemes.

Az Xbox Game Studios égisze alatt dolgozó Obsidian Entertainment játéka november 15-én jelenik meg Xbox One és Xbox Series X|S konzolokra valamint PC-re. Természetesen - ahogy azt a Microsoft saját játékainál már megszokhattuk -, a megjelenés napján elérhető lesz az Xbox és a PC Game Passben is.

Utóbbira és az Xbox Live Goldot is tartalmazó Game Pass Ultimate-re most az új belépők és a visszatérő felhasználók 300 forintért fizethetnek elő az első hónapban. A több mint 100 játékot (köztük számos Obsidian címet is) tartalmazó csomag csak az elmúlt néhány hétben olyan játékokkal bővült, mint az A Plague Tale: Requiem, a Scorn, a Persona 5 Royal, a Metal: Hellsinger, vagy épp a The Walking Dead több évada, így az előfizetők garantáltan nem fognak unatkozni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Pentiment kapcsán egy különleges videóval is készülünk még a megjelenés előtt, ahol próbára tesszük a tudásunkat a játék világa és a reneszánsz Európa kapcsán. Ha nem akartok lemaradni, feltétlen iratkozzatok fel a YouTube-csatornánkra! Egyébként is megéri, mert nagyon komoly izgalmakkal készülünk az év végére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)