Hirdetés

Star Wars Outpost - érdekes mobiljátékban építhettük volna álmaink Star Wars-városait

|

Bár most már biztosan nem kapjuk meg a Star Wars Outpostot, a LucasArts egyik volt kollégája mégis elmesélte, milyen mobiljátékkal készültek nekünk, mielőtt a Disney kezébe került a franchise.

Hirdetés

Mikor a Disney átvette az irányítást a LucasArts és így a Star Wars-univerzum felett is, egyszerre rengeteg játékos projekt törlését is jelentették be. Az elkaszált címek közül többet ismerünk, így például sokaknak fája a szíve a 1313-ért, de nemrég napvilágot látott egy, még a bejelentése előtt törölt játék is, ami egészen érdekesen alakult.

A Star Wars Outpost egy mobiljáték lett volna, amiben egy saját várost építgethettünk, a különböző épületek pedig nyersanyagokért, vagy egyes hajók és más felszerelések gyártásáért feleltek volna. Ezek alapján azt hihetnénk, hogy az Outpost hasonló lett volna a Facebookon, vagy mobilon fellelhető összes többi hasonló játékhoz, viszont a Kotakunak a játékról képeket is szivárogtató ex-LucasArtsos forrás szerint ennél sokkal összetettebb címen dolgoztak. Szerinte például a Farmville-hez és a klónjaihoz képest sokkal nagyobb stratégiai érzékre lett volna szükség, hiszen több elemet a Catan telepesei, vagy éppen ez EVE Online ihlettek.

A névtelen forrás szerint nyersanyagokat nem csak azzal szerezhettünk volna, ha a barátainkat nyaggatjuk a közösségi hálón, hanem kereskedhettünk volna, vagy éppen el is árulhattuk volna a pajtásokat. Ráadásul azt is eldönthettünk volna a Star Wars Outpostban, hogy a lázadókat, vagy a birodalmiakat támogatjuk, ha pedig az egész játékra kiterjedő konfliktusban a mi oldalunk foglalta el a bolygót, ahol valamelyik városunk volt, különböző bónuszok ütötték volna a markunkat.

A legérdekesebb feature-nek viszont az tűnik, hogy akkoriban a LucasArts minél több játékát össze akarta kötni. Így a végül szintén törölt Star Wars: First Assaultban használhattuk volna az Outpostban megépített fegyvereket és hajókat. Persze minderre nem került sor, mivel a többi stúdióval együtt a LucasArts szingapúri csapatánál is leállították a munkát, pedig állítólag az Outpost bejelentése és egy publikus béta elindítása már kifejezetten közeli cél volt a mobiljátéknál.

Ti szívesen kipróbáltatok volna egy Star Warsos városépítő játékot mobilon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)