Hirdetés

Pokémon GO - ezért tiltották le a PokéVisiont és többi hasonló appot

|

Sokak számára egy gonosz döntésnek tűnt, amikor a Niantic Labs leállíttatta az alkalmazásokat, amik megmutatták a pokémonok helyét, pedig valójában új lehetőségek megnyitása volt a cél.

Hirdetés

A Pokémon GO közössége nem kimondottan örült, amikor a Niantic Labs leállíttatta a PokéVision és hasonló oldalakat. Ezek pontosan megmutatták a térképen, hogy melyik pokémont hol találjuk, és az emberek azt hitték, hogy éppen emiatt záratták be ezeket a fejlesztők. A fő ok teljesen más volt.

John Hanke, a Niantic igazgatója egy meglehetősen hosszú posztban taglalta, hogy a PokéVision és társai plusz terhelést pakoltak a Pokémon GO szervereire. Ti is észrevehettétek, hogy amikor a Pokémon GO szolgáltatás gyengélkedett, akkor a PokéVision is használhatatlanná vált.

Ez főleg azért volt, mert ezek az alkalmazások ugyanúgy a szerverről húzták az adatokat, mint a játékosok. Azzal, hogy leállították ezeket a térképeket, hatalmas erőforrások szabadultak fel, melynek köszönhetően elindíthatták a játékot Közép és Dél-Amerikában is.

A szervereket egyébként a csalók is erősen terhelik. Akik már most 30-as szinten mozognak ezekben a régiókban, azok nyilván segédprogrammal érték el ezt az eredményt. Nem sokáig örülhetnek okosított megoldásaiknak, a Niantic már nagy erőkkel dolgozik ezek kiszűrésén.

Hanke egyébként megjegyezte, hogy a játékbeli Nearby Tracker vissza fog még térni (új funkciók mellett), amint elbántak a csalókkal és stabilizálták a szolgáltatást. Volt egy szavazásunk a Pokémon GO frissítés kapcsán, most beteszem ide is, hogy mondjátok el, ti mit gondoltok a játék jövőjét illetően:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)