Hirdetés

A mobiltelefonok leválthatják a bankkártyákat

|

Úgy tűnik a mobiltelefon még egy lépést tett előre az univerzialítás felé, ugyanis egy új módszerrek legalább olyan biztonságosan lehet adatokat tárolni a mobilon, mint bankkártyánkon.

Hirdetés

A NCF-nek (near field communications) elnevezett rendszer lényege, hogy mobiltelefonunkat nem csak szoftveresen, hanem felismerő rádióhullámok segítségével is védjük a hívatlan látogatókkal szemben. A rendszer lelke a Universal Integrated Circuit Card, ami végülis egy biztonságos adathordozó kártya, amely rá van kötve a mobiltelefonra. A technológiát már eddig is használták kísérleti fázisban pl. parkolójegy, tömegközlekedési jegyek és hasonló dolgok vásárlására, de a GSM Association (Mobiltelefon szövetség) a világ összes mobiltelefon szabványába be akarja vezettetni a rendszert, így a mobilunkról is tudunk vásárolni majd, sőt akár folyószámláinkat is intézhetjük onnan. A nagyobb mobiltelefongyártók már az ügy mögé is álltak, úgy mint a Nokia, a Samsung Electronics vagy az LG Electronics. Jövőhéten a GSMA egy pontos beszerelési és rendszerfelállítási adatokat tartalmazó írat kiadását tervezi a gyártóknak, hogy a rendszer minnél hamarabb integrálva legyen az új mobilokba. Úgy tűnik egyre közelebb érünk a jövőkutatók által megjósolt mobiltelefonhoz, hiszen a tudósok szerint a mobil evolúciójának vége az lesz, amikor felváltja a bankártyákat, a papír és fémpénzeket, és majdnem minden információtárunk egy kis szerkezetbe lesz besűrítve.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)