Hirdetés

A Facebook már egy appal is felzárkózna a Twitchhez

|

A cég szeretné kihasználni a játékos tartalmakkal kapcsolatban megugrott érdeklődést.

Hirdetés

A COVID-19 járvány tombolása miatt most rengetegen ragadtak otthon, a tömegek jelentős része pedig a videojátékokhoz fordul kikapcsolódásért. Minden játékos platformnak megugrottak a számai, és a Facebook sem szeretne kimaradni a növekedésből. A cég a tervezett júniusi indulás előtt hónapokkal kiadta a Facebook Gaming nevű alkalmazását.

Hirdetés

Pontosan azt csinálja, amit a neve sugall: egy könnyen elérhető keretrendszert kínál a Facebookon pörgő játékos streameknek és videóknak. Az alkalmazáson belül egyébként lehet egyszerűbb dolgokat játszani, de a lényeg a tartalomfogyasztás, illetve a beépített streamelési lehetőség.

Ugyan a közösségi óriásnak van 2,5 milliárd regisztrált felhasználója, de még így sem tudja komolyan megvetni a lábát a streaming piacon. A nézett órák számában gyenge harmadik a Twitch és a YouTube mögött, de streamelt tartalomban is csak az öt százalékát hozza a Twitch 2020-ban produkált 121,4 millió órájának.

Nyilván ezen szeretne javítani a Facebook Gaming alkalmazásával a cég, de hogy ez mennyire fog sikerülni az kérdéses. Mindenesetre már elérhető Androidra, és az iOS-es változat is érkezik majd, amint az Apple áldását adja rá.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)