Hirdetés

Elindult a Diablo Immortal zárt alfa tesztje, nagyon érdekes PVP rendszert hozott

|

Lesznek hatalmas 48-fős raidek, és több száz fős PVP események, és egy frakció rendszer, ami izgalmas játékélményt ígér.

Hirdetés

Az év eleji technikai alfa teszt után a Blizzard elérkezettnek látta az időt, hogy beindítsa a zárt alfa tesztelést. Jelenleg csak az ausztriai játékosok élvezhetik Sanctuary vendégszeretetét, ők pedig legalább egy hónapig pörgethetik majd a legfrissebb verziót.

A zárt alfa egyébként bővült a Crusader kaszttal, megnövelte a szinthatárt 55-ig (a megjelenésnél 60 lesz a határ), megnyitott két új területet, és egy új dungeont. Ami viszont még ezeknél is fontosabb az a Cycle of Strife nevű PVP rendszer.

Mielőtt elvesznénk a játékmechanikai részletekben, érdemes pár sort a körítésnek is szentelni. A sztoriról Scott Shicoff mesélt az IGN.comnak.

"Egyszer volt egy kivételes tehetség, Daedessa, az építő, aki meg akarta védeni Sanctuary világát a démoni behatolóktól. Harcosnak gyenge volt, de sajátos képességeivel megalkotta az Eternal Crown nevű ereklyét. Daedessa ezt fiára, Kionra bízta azzal a feladattal együtt, hogy állítson össze egy csapatot, amivel megvédheti Sanctuary-t a poklok démonaitól. Kion így is tett, csapatát pedig elnevezte Immortaloknak".

Hirdetés

Innentől kezd el érdekessé válni a sztori a fejlesztők szerint: Daedesse tudta, hogy még a legkedvesebb léleknek is árthat a végtelen hatalom, így lányát, Akebát egy másik feladattal bízta meg. Akeba célja az lett, hogy megalkosson egy másik szervezetet, amivel folyamatosan próbára teheti az Immortalokat.

Meg kell keresniük a védelmezők gyengeségeit, kijátszani azokat, és folyton próbára tenni Kion és társainak elszántságát, hogy sose válhassanak önelégültekké, és mindig készen álljanak a világ védelmére.

Akeba csapata a Shadows nevet kapta, akik idővel legyőzték az Immortalokat, megszerezték a koronát, és belőlük lettek az új Immortalok. Persze Akeba sem ülhet nyugodtan a trónján, mert újabb és újabb Shadows csapatok lépnek elő, hogy próbára tegyék őt és társait a végtelen körforgás részeként.

A játékban ez úgy működik, hogy lesz egy maximum 500 főből álló Immortals frakció, akiket a végtelen számú Shadows frakció próbál majd lenyomni. A Shadows oldalon a tagok kisebb házakra, Dark House-okra oszlanak, melyek afféle guildekként funkcionálnak. Minden háznak meglesznek a maguk feladatai, melyek között lesznek PVP és PVE célok is, és minél több ilyet teljesítünk, annál magasabbra juttathatjuk házunkat a Shadows ranglétrán.

Ha a Shadows oldal elér egy pontot a fejlődésben, akkor beindul a Rite of Exile esemény. Ilyenkor a 10 legjobb Dark House és az Immortal oldal csaphat össze 10 darab 8v8-as csatában. Ha a meccsek felét az árnyak nyerik, akkor a győztesekből lesznek az új Immortalok, a ciklus pedig újraindul.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A PVP háborúban a fejlesztők igyekeznek mindkét oldal élményét egyedivé tenni, ennek például a Kion's Ordeal raid rendszer is része. A Kion's Ordeal gyakorlatilag egy 48 fős raid, ahol az Immortal játékosok 12 fős csapatokra oszlanak, és megküzdenek majd 1-1 bosszal. A négy darab 12 fős csapatnak nagyjából egyszerre kell majd legyűrnie a saját ellenfelét, mert minden elhullott boss erősíti a még élő társait.

Ha a raid sikeresen zárul, akkor minden, a szerveren tartózkodó nem Shadow karakter kap egy Blessing of Daedessa nevű áldást, aminek köszönhetően bőségesebb loot esik majd az Elder Riftekből. Ezzel együtt az Elder Riftek teljesítése bővíti majd az Immortal kincstárat is, ami a hét végén extra jutalmakat biztosít az éppen aktuális Immortal karaktereknek, már ha az árnyak nem fosztják ki azt.

A Shadow játékosoknak lehetőségük lesz részt venni egy Raid the Vault eseményen, mely során betörhetnek az Immortal bázisra, és megpróbálhatják kirabolni a kincstárat. A betörőknek először csak NPC őrök állják útjukat, de idővel a PVE buliból PVP csatatér válhat: a rablásra felfigyelő Immortal játékosok megpróbálhatják majd maguk megvédeni kincseiket.

A Cycle of Strife egy központi eleme lesz a Diablo: Immortal élménynek, de az egész rendszer teljesen önkéntes lesz. Akit nem érdekel a frakcióháború, annak nem kell részt vennie benne, és élvezheti majd a sztorit, a Greater Rifteket, a bossharcokat, és az egyéb PVE tartalmakat.

Nektek hogy tetszik a koncepció? Érdemes lesz mobilon is diablózni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)