Hirdetés

A Minecraft Earth leáll, a Microsoft kompenzálja a fizető játékosokat

|

A Mojang sikercímének mobilos, AR vadhajtása a COVID-19 járvány áldozatává vált. Nehéz fenntartani egy felfedezésre épülő játékot úgy, hogy a játékosok nem léphetnek ki az otthonaikból.

Hirdetés

Az Augmented Reality játékoknak nincs egyszerű dolga. A tartalmaik nagy része arra építetett, hogy ember kimennek az utcára, és esetleg még interaktálnak is egymással. A COVID-19 járvány kitörése óta ez a fajta életvitel meglehetősen veszélyessé vált, így például a Pokémon GO! is átrendezte a játékrendszereit, hogy azok otthon melegéből is kielégítő élményt nyújthassanak.

A Minecraft Earth fejlesztői egy ennél drasztikusabb lépést választottak: leállítják a játékot.

Hirdetés

A Mojang AR kalandjában eredetileg az volt a célunk, hogy a valóságban járva-kelve gyűjtsünk különböző nyersanyagokat, azokat pedig építkezésre használhassuk. A játék technikai része nagyon érdekesnek tűnt, mivel több, meglehetősen fejlett AR eljárást használt a valós tér kihasználására.

Sajnos attól, hogy valami technikai szempontból vonzó még nem lesz feltétlenül sikeres. A Minecraft Earth nem tudta összegyűjteni azt a kritikus tömeget, aminek támogatása megérné átvészelni a COVID-19 járvány második hullámát. A fejlesztők úgy döntöttek, hogy leállítják a munkát, és az azon dolgozó csapatot más projektek felé fordítják.

Aki valaha költött pénzt az alkalmazásra az kárpótlásul kapni fog egy Minecraft példányt, ami azért nem a legrosszabb megoldás a világtörténelemben. A játék hivatalosan június 30-án áll le, addig még bárki kipróbálhatja, aki szeretné.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)