Hirdetés

Yoda csak a gyerekpszichológusok miatt került be A Jedi visszatérbe

|

A megfejtéshez a sötét nagyúrnak, Darth Vadernek is köze van.

Hirdetés

A Csillagok háborúja univerzumának egyik legismertebb szereplője Yoda, a sok száz éves Jedi-mester, aki egy ismeretlen faj képviselője és akinek segítségével Luke Skywalker is csatlakozik az Erő felhasználóinak táborához.

Azonban csak nemrég derült ki, hogy a jellegzetesen beszélő Yoda eredetileg csak A Birodalom visszavág képkockáin tűnt volna fel, és pszichológiai okai vannak, hogy George Lucas és Lawrence Kasdan végül mégis beleírták A Jedi visszatér forgatókönyvébe is.

Hirdetés

Erre azután került sor, hogy George Lucas konzultált több gyerekpszichológussal is, akik szerint elképzelhető lett volna, hogy a gyerekek nem hiszik el, amikor Darth Vader elárulja Luke-nak, hogy ő az apja. Jogos észrevétel, hiszen az adott jelenetben a főgonosz Vaderrel szembenálló Luke meglehetősen sebezhető helyzetben van, sőt, még ő maga sem hitte el teljesen a dolgot, ezért is kellett ismét Yodához fordulnia a VI. epizódban.

Az idős jedi mester ekkor már haldoklik, de még meg tudja erősíteni, hogy valóban Anakin Skywalker, azaz Darth Vader Luke Skywalker édesapja.

"A Csillagok háborúja rendkívül bonyolult témákat dolgoz fel, a veszteségtől az elhagyottság és árulás érzésén át a traumáig. Ezek a tapasztalatok nagyon fájdalmasak lehetnek, akármilyen életkorú is legyen az ember és össze is zavarhatják a személyiségünket. Amikor pedig ilyen összetett élményeket próbálunk értelmezni - még akkor is, ha csak fikcióról van szó - sokat segíthet, ha egy bölcs és együttérző mentor, például Yoda szemein keresztül tudjuk szemlélni a dolgokat"

- magyarázta dr. Janina Scarlet klinikai pszichológus a SlashFilmnek nyilatkozva.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)