Hirdetés

Voltak idők, amikor a Disney egy filmjét azért tiltották be, mert túl ijesztő volt

|

A dolog édes iróniája az, hogy ugyan tényleg egy horror témájú filmről volt szó, abból mostanra a Disney egyik legfontosabb munkája lett.

Hirdetés

A Walt Disney Studios kiadott már pár sikeres horrorfilmet a karrierje során, köztük az 1929-ben  született A csontváztánccal. A stúdió animációs rövidfilmje mostanra már klasszikus mérföldkőnek számít, de akkoriban egy rizikós projektnek bizonyult. A négy főszereplő csontváz csodálatosan táncolgat, és minden mozdulatok hibátlanul folyik össze, de a téma egy kicsit túl ijesztő volt a nézőközönség egy részének.

A fekete-fehér képi világ és a sírjából felkelő négy élőhalott hiába kapott remek zenei körítést és részletgazdag rajzmunkát, Dánia kifejezetten ellene volt az 5 perces animáció levetítésének. Egy 1930-as New York Times cikk számolt be arról, hogy a körítést a vonatkozó szervek túl ijesztőnek tartották a kor gyermekei számára, így betiltották a vetítését az országban.

Hirdetés

Azóta persze a tiltás régen a múltba veszett és A csontváztánc a Disney egyik legismertebb kisfilmjévé vált.

Manapság azon aggódnak a Marvel-rajongók, hogy vajon mennyire lesz merész a Disney a Deadpool 3-mal. Sokan félnek attól, hogy a stúdió lecsiszolja majd a mozi karcosabb élét a szélesebbkörű fogyaszthatóság érdekében. Furcsa belegondolni, hogy egy olyan cégről beszélünk, aminek termékeit egykor "túl ijesztőnek" ítélték.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)