Hirdetés

Víz alatt is rögzítették színészek mozgását az Avatar 2-höz

|

James Cameron profizmusának köszönhetően szintet lépett a víz alatti forgatás.

Hirdetés

Félve merjük leírni, nehogy bevonzzuk a bajt, de elméletileg jövő ilyenkorra már az Avatar 2 vetítésén ülhetünk majd és próbáljuk eldönteni, hogy megérte-e több mint tíz évet várni a folytatásra. Kétségeink persze vannak, hiszen a második rész premierjét számos alkalommal elcsúsztatták már, de ez nem hasraütésszerűen történt, hanem egyrészt James Cameron vízióinak teljes mértékű kiaknázása, másrészt több Avatar film egyidejű munkálatai miatt, ráadásul - amiről most az Entertainment Weekly számolt be részletesen - a víz alatti eseményekre nagyban fókuszáló sztori azt igényelte, hogy a rendező a következő szintre emelje a forgatási módszert is. 

Hirdetés

Cameron szerint a folytatás 14 évvel az első film eseményei után veszi fel a fonalat, visszatérnek Sam Worthington és Zoe Saldana karakterei, a történet pedig részben az ő gyerekeikre összpontosít majd. Csakhogy a rendező döntése, miszerint az Avatar 2-t elsősorban az ócecában és a környező szárazföldön forgassa, "évekig tartó technológiai kutatást és több hónapos színészképzést igényelt, hogy olyan hosszú ideig visszatartsák a lélegzetüket, ami még a haditengerészeti egységeket is lenyűgözi".

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az EW beszámolója alapján a szintén visszatérő Sigourney Weaver könnyedén vette az akadályt és hat percig nem vett levegőt, míg az újonnan csatlakozott Kate Winslet rekordja hét és fél perc volt. Erre szükség is volt, mivel az Avatar 3-ban is hasonló lesz a környezet, és mindkettő részben szerepel egy új vízi Na'vi törzs, a Metkayina. 

Cameron nem szerette volna, ha a víz alatti felvételeket a szárazföldön oldják meg trükkök meg drótok segítségével, a búvárfelszerelés és a keletkező légbuborékok pedig megzavarták volna a rögzítési technológiát, tehát minden színészt profi búvár képzett ki, hogy a lehető leghosszabb ideig tartsák vissza a lélegzetüket.

Hogy végül megérte-e a sok fáradság, az 2022. december 16-án fog kiderülni az Avatar 2 premierjekor, amit 2024-ben az Avatar 3 követ, majd 2026-ban és 2028-ban az Avatar 4-5 következik. Cameron azonban aggódik a bevételek miatt, szerinte a covid utáni világban nem biztos, hogy ugyanolyan kasszarobbantást tudnak produkálni, mint ahogy tették azt előtte. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)