Hirdetés

Visszatérhet Stan Lee a Marvel filmekbe

|

Egy exkluzív szerződés révén az elhunyt képregényes legenda, Stan Lee ismét cameózhat.

Hirdetés

Novemberben lesz négy éve, hogy az akkor 95 éves Stan Lee a multiverzum egy másik síkjára költözött, így a már felvett jeleneteivel megjelent Bosszúállók: Végjáték óta nélkülöznünk kell a legendás képregény író-szerkesztő sokáig elmaradhatatlan cameo-szerepeit a Marvel-filmekből.

Most azonban jó esély van rá, hogy ez hamarosan megváltozik, a Marvel Studios ugyanis nyélbe ütött egy 20 éves exkluzív szerződést a mester képmásának és nevének használatára a filmes és sorozatos produkcióiban, illetve a céget birtokló Disney vidámparkjaiban és egyéb élményeiben, például az üdülőhajóin.

Hirdetés

A különleges licenc a Genius Brands és a POW! Entertainment birtokában álló Stan Lee Universe LLC-től érkezik, a sztori pikantériája pedig, hogy a POW! volt az a cég, amellyel nem sokkal a halála előtt Lee egy ideig perben állt. A 2001-ben indított vállalatnak Lee maga is társalapítója volt, a perben pedig azzal vádolta a másik alapítót, Gill Championt és a vezérigazgató Shane Duffyt, hogy egy átveréssel bírták rá a nevéhez és képmásához való exkluzív jog átruházására. A képregényes legenda végül ejtette a keresetét, akkoriban viszont az a pletyka is szárnyra kapott, hogy az idős Lee teljesen az őt kihasználó környezete befolyása alá került.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Genius Brands közleményét olvasva azonban semmi sem utal a viharos közelmúltra:

"Büszkék vagyunk arra, hogy mi kezeljük Stan Lee nevének, képmásának, árucikkeinek és szellemi tulajdonának hihetetlenül értékes jogait. És nincs is jobb hely a Marvelnél és a Disney-nél, ahová Stan tartozik a filmjei és vidámparki élményei révén. Ahogy belépünk Stan születésnapjának, december 28-ának centenáriumi évébe, örömmel látjuk, hogy emléke és öröksége a Marvellel kötött új, hosszú távú megállapodás révén továbbra is örömet fog okozni a rajongóknak"

 - mondta Andy Heyward, a Genius Brands elnök-vezérigazgatója. A közleményben a korábban perelt Gill Champion is nyilatkozott, régi partnerének és barátjának nevezve Lee-t, valamint kifejezve izgatottságát az alkotó munkássága előtti tisztelgés "új módja" kapcsán.

Az üzletről elsőként beszámoló The Hollywood Reporter ugyanakkor rámutat, hogy a licencszerződés önmagában nem garancia a Lee-cameók digitális visszatérésére, hiszen egyelőre még az sem biztos, hogy a rajongók jól fogadnák ezt. Annyi bizonyos, hogy a Marvel filmes univerzum első ciklusát lezáró Végjáték méltó búcsú volt a legenda számára, amit nem feltétlenül érdemes háborgatni.

A szerződés Lee nevén és képmásán túl a hangjának, aláírásának és fényképeinek, illetve meglévő hang- és videófelvételeinek használatára is exkluzív jogot ad a Marvel Studiosnak. A továbbiak kapcsán pedig a Genius Brands vezetője úgy nyilatkozott a lapnak, hogy örömmel fogadják Lee képmásának felhasználását, amennyiben annak módja ízléses és tiszteletben tartja az alkotó személyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)