Hirdetés

Végre a kaszkadőrök is saját Oscar-kategóriát kaphatnak

|

A John Wick filmek rendezője, Chad Stahelski nagyon bizakodó.

Hirdetés

Rengetegen kampányolnak már régóta azért, hogy a saját épségüket produkcióról produkcióra kockáztató szakembereket is díjazhassák a filmipar legnagyobb eseményének számító Oscar-gálán, azonban a sminkesekkel, a jelmeztervezőkkel és a fodrászokkal ellentétben a kaszkadőrök továbbra sem kaptak saját kategóriát. Pedig nélkülük aligha készülhetne el a filmek nagy része, nem valósulhattak volna meg olyan blockbusterek, mint a John Wick: 4. felvonás, az Avatar: A víz útja, a Flash: A Villám, a Bosszúállók: Végjáték vagy éppen a Halálos iramban 10

A kaszkadőrök helyzetét a John Wick filmeket készítő Chad Stahelski igencsak átérzi, hiszen évtizedeken keresztül dolgozott ezen a területen, mielőtt a kamera mögé állt volna, Keanu Reeves legújabb akcióőrületének sajtókörútját pedig azzal töltötte, hogy az Akadémiánál lobbizzon.

Hirdetés

A ComicBookMovie.com-nak adott interjújában elárulta a John Wick 4. felvonás Blu-ray megjelenése alkalmából, hogy az elmúlt hónapokban végre lezajlottak a beszélgetések az Akadémia és a kaszkadőrkoordinátorok egy csoportja között az utóbbiak saját Oscar-kategóriájáról: 

"Találkoztunk az Akadémia tagjaival, és ténylegesen lefolytattuk ezeket a beszélgetéseket. Hogy őszinte legyek, hihetetlenül pozitív és tanulságos volt. Azt hiszem, most először tettünk valódi lépéseket a megvalósítás felé. Arról viszont még nem beszéltünk, hogyan határozzuk meg egyáltalán, hogy mit kell odaítélni. Például a legjobb mutatványért? A legjobb koreográfiáért? A legjobb akciójelenetért? A legjobb kaszkadőrcsapat vagy a kaszkadőrkoordinátor kapja? A harci koreográfia vagy a koreográfusa? A kaszkadőrdublőr? A második egység rendezője? A vágó? Ki kapja a díjat? Ezek mind nagyszerű kérdések, amelyekről mindkét oldalon, a kaszkadőrök és az Akadémia részéről is beszélni kell."

Stahelski elmondta, hogy szerinte akár már a következő Oscar-gálán, vagy azután megtörténhet a kategória bevezetése, legkésőbb három-négy éven belül, ugyanis az Akadémia nagyon nyitott rá: 

"Mindkét oldal hihetetlenül pozitív. Eddig senkivel sem találkoztunk, aki ellenségesen gondolkodna erről, mindkét oldalon mindenki azt akarja, hogy ez megtörténjen. Akarnak kaszkadőrmutatványokat az Oscar-gálán. Ez meg fog történni. Csak az a kérdés, hogyan csináljuk a lehető legigazságosabban és legátgondoltabban."

Év elején az Akadémia létrehozta a produkciós és technológiai részleget, amely 400 olyan személyből áll, akik kulcsfontosságú technikai és produkciós pozíciókban dolgoznak, közülük pedig majdnem százan kaszkadőrkoordinátorként dolgoznak, szóval a háttér már megvan hozzá. 

Ti mit gondoltok erről az egészről?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)