Hirdetés

Tudtad, hogy anno Arnold Schwarzenegger is majdnem szerepelt egy A majmok bolygója-filmben?

|

Egészen hajmeresztő dolgok miatt holott darabjaira a projekt.

Hirdetés

Bruce Willis és Sylvester Stallone mellett vitathatatlanul Arnold Schwarzenegger volt az akciófilmek nagy triumvirátusának harmadik tagja az 1980-as és '90-es években. Olyan mozikat köszönhettünk neki, mint a Ragadozó, a Total Recall - Az emlékmás, vagy a True Lies - Két tűz között, vagy épp a Terminátor. Sőt, könnyen alakulhatott volna az élet úgy, hogy még egy saját A majmok bolygója-filmet is kap az Osztrák Tölgy. 

Még jóval a 2001-es Tim Burton által rendezett és Mark Wahlberg főszereplésével készült remake előtt, a '90-es években ugyanis szó volt egy másik A majmok bolygója produkcióról is. Ez nem egy remake lett volna, hanem egy kvázi folytatás, ami a tervek szerint "új irányba" vitte volna a szériát. A lehetséges alkotók között olyan nevek repkedtek, mint Sam Raimi, Oliver Stone, Chris Columbus, Peter Jackson, vagy James Cameron.

Hirdetés

Ezekben az időkben Schwarzenegger sikert sikerre halmozott, még Az utolsó akcióhős és a Junior meglepő bukása sem tudta kisiklatni a karrierjét. Az 1994-es True Lies - Két tűz között után úgy tűnt, hogy Cameronnal fog együtt dolgozni az új A majmok bolygója-filmen, aminek Return of the Apes volt a tervezett címe. Ebben Schwarzenegger egy Will Robinson nevű genetikust alakított volna, aki rájön, hogy a világot sújtó járvány gyökerei egészen a kőkorszakig nyúlnak vissza, így vissza utazik az időben.

Egészen döbbenetes pontokon csúszott szét a film: Dylan Sellers, a Fox egyik vezetője például ragaszkodott ahhoz, hogy a kőkori majmok játszanak egy baseballhoz hasonló sportot, amiből "hiányzik" egy szerepkör, mondjuk a dobó, és mikor a főhős megérkezik hozzájuk, megmutatja nekik ezt az elemet, majd mindannyian elkezdenek játszani. Zseniális ötlet, nem? Nos, Terry Hayes forgatókönyvíró szerint nem, és mikor ő megtagadta, hogy ezt a jelenetet beletegye a szkriptbe, a stúdió nemes egyszerűséggel kirúgta. Ennek hatására Hayes barátja, az akkor épp aktuális rendező, Phillip Noyce is lelépett.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Helyettük Chris Columbus érkezett rendezőként, Sam Hamm pedig egy teljesen új forgatókönyvet kezdett el írni. Columbus aztán édesanyja halála miatt hagyta ott a projektet, a Fox ekkor pedig már azonnal kármentést akart, így jött a képbe Schwarzenegger régi ismerőse, James Cameron. Cameront viszont lefoglalta a Titanic, később pedig annak óriási sikerének hatására úgy döntött, a jövőben kizárólag saját ötleteken akar dolgozni. A Fox bepróbálkozott aztán Peter Jacksonné és Michael Baynél is bepróbálkozott, sikertelenül. Végül pedig maga Schwarzenegger is megunta a hosszú ideje tartó toporgást, és elengedte az egész filmet, inkább elkészítette a Végképp eltörölnit.

A sztori végül a jól ismert módon alakult: a Fox megtalálta Tim Burtont, folytatás helyett pedig egy remake készült el, amelyben Mark Wahlberg kapta a főszerepet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)