Hirdetés

A 10 legidegesítőbb pillanat a Trónok Harcában

|

Habár a legutóbbi évadban volt pár szép győzelem, azért mégis az idegőrlő momentumok azok, amikre a leginkább emlékszünk. Vigyázat, spoilerveszély!

Hirdetés

Fantasztikus évadot tudhat maga mögött a Trónok Harca. Az ötödik szezon kicsit komótosabbnak mondható tempója után igazi felfrissülés volt a hatodik évad, pörögtek az események, beindultak a korábban háttérbe szoruló történetszálak és néhány hatalmas csavarnak is szemtanúi lehettünk.

Viszont a Trónok Harca nem csak móka és kacagás. Míg a legutóbbi évad már szinte rendhagyó mennyiségű sikerélményt hozott a rajongóknak, el kell ismernünk, hogy a sorozat iránti rajongást inkább a frusztráció és a körömrágás határozza meg, mint az ünneplés vagy a happy end. Nézzük is meg, hogy melyik pillanatok voltak azok, amelyeken a leginkább fogtuk a fejünket az elmúlt évadok során.

Innentől spoilerek, szóval ha még nem láttad a sorozatot, akkor nem biztos, hogy jó ötlet tovább olvasni!

Sansa hazudik és Joffrey-t védi Arya helyett

A rajongók már rögtön a sorozat elején megízlelhették, hogy nagyjából mire is számíthatnak az elkövetkező évadokban. Mikor Arya megvédte a hentes fiát Joffrey-tól és a folyóba dobta a kardját, valahol várható volt, hogy az egyetlen szemtanú a testvérét fogja védeni, de Sansa Joffrey pártját fogta, ezzel megpecsételve Lady sorsát.

Theon nem megy Yarával, amikor megtehetné

Theon a sorozat egyik legérdekesebb szereplője. Valószínűleg mindenki megutálta, amikor elárulta Robb Starkot (ez is elég frusztráló pillanat volt), viszont mégis, amikor a nővére a segítségére sietett, valahol mindenki szurkolt neki, hogy kimeneküljön a még nála is förtelmesebb Ramsay rabságából. Talán azért is volt ez egy frusztráló pillanat, mert ekkor látszott igazán először, hogy Ramsay agymosása mennyire hatásos.

Oberyn Martell nem öli meg a Hegyet

A sorozat negyedik évadában mutatkozott be Oberyn Martell, aki laza stílusával és Királyvárat pofátlanul kritizáló beszólásaival azonnal közönségkedvenc lett. A történetben a harci tudását is emlegették, szóval mindenki izgatottan várta a Heggyel vívott viadalát, viszont amikor már gyakorlatilag egy lépésre volt a diadal, akkor Oberyn megtorpant, hogy a lehető legidegesítőbb módon pecsételje meg a saját sorsát.

Gyakorlatilag minden, amit a Főveréb csinál

A Főveréb a történet egyik legenigmatikusabb karaktereként indult, viszont ahogy telt az idő, egyre inkább elkezdett kibontakozni, hogy miről is van szó. A végtelenül manipulatív, mindenki előtt egy lépéssel járó szektavezér annyiszor keresztbe tett a szereplők ravasz terveinek, hogy a végére már az ellenszenves karaktereknek szurkoltunk.

Olly majdnem tönkreteszi a sorozatot

Az Fekete Kastélyba került árva kisfiú elég ártatlan karakternek indult, sőt, még talán azt is mondhatnánk, hogy szerethető volt a sok megbízhatatlan és ármánykodó felnőtt között, viszont hamar megtanultuk, hogy ebben a sorozatban még a gyerekszereplők sem megbízhatóak. Olly nem csak Jon szerelmének a haláláért felelős, de magát Jont is segített megölni, hatalmas szerencsénk van, hogy ez végül nem maradt úgy.

Az Öröm Tornya

Már korábban is beszéltünk arról, hogy az R + L = J teória az egyik legnépszerűbb a rajongók körében, így amikor a hatodik évad első részében feltűnt az Öröm tornya, mindenkinek megállt a szíve egy pillanatra. Persze az igazságra végül fény derült az évadzáróban, az első rész kíméletlenül húzta el a mézesmadzagot a nézők előtt.

Csak a borzalmas szereplők nem halnak meg Dorne-ban

Az előző évadok alatt a rajongók boldogan ugráltak minden olyan epizód után, amelyben nem szerepeltek a Homokkígyók. Nem azért, mert az ötlet maga annyira rossz lenne, hanem inkább azért, mert a borzalmas színészkedés és az idétlen párbeszédek teljesen tönkretették ezt a történetszálat. A hatodik évadban visszatértek egy pillanatra a hölgyek, viszont Ellaria sikeresen rontotta a helyzetet azzal, hogy a potenciálisan érdekes szereplőket kivétel nélkül megölte.

Rickon nem fut cikk-cakkban

Végre viszont láthattuk az eltűnt Stark fiút, de sajnos nem túl sokáig. Ramsay kegyetlen játékot űzött Rickonnal, amikor nyilakat lövöldözött utána, viszont az is igaz, hogy a fiatalember javíthatta volna az esélyeit azzal, ha nem legkiszámíthatóbb pályán rohan egész végig. Mondanom sem kell, egy emberként üvöltöztünk a képernyővel.

Jon beleesik Ramsay csapdájába

Ez a pillanat szorosan kötődik az előzőhöz, ugyanis közvetlenül utána van. Ramsay kizárólag azért hozta el Rickont a csatatérre, hogy Jon érzelmeire hatva csapdát állítson neki, amibe a Fehér Farkas gondolkodás nélkül bele is rohant, ezzel tovább fokozva az előző momentumból visszamaradt frusztrációnkat.

Daenerysnek hat évad kellett, hogy eljusson Westerosig

Daenerys Targaryen története mindig is egy kicsit függetlennek érződött az összes többitől, hiszen helyileg sokkal távolabb volt, de a sárkányok és a tudat, hogy egyszer ez a szál is Westerosban fog kikötni, ellenállhatatlanná tették ezt a sztoriszálat. Ez azért zavaró, mert ez a történet annyira lassan haladt, hogy hat év alatt az izgalom szépen lassan totális unalomba fulladt, a rajongók pedig minden jelenetben csak azon tudtak agyalni, hogy mégis mikor történik végre valami. Hat évad kellett hozzá, de végül ide is eljutottunk. Talán jobb később, mint soha?

Ti mit gondoltok, egyetértetek a listával? Szerintetek melyik volt a legfrusztrálóbb pillanat a Trónok Harcában?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)