Hirdetés

Tényleg készül új Ideglelés film, amely rebootolja a Blair Witch franchise-t

|

A Blumhouse és a Lionsgate egyesítik erejüket, hogy ismét rettegéssel töltsék meg a horrorrajongók szívét.

Hirdetés

Már közel negyven éve készültek a "talált felvétel" koncepciójára épülő filmek, amikor 1999-ben berobbant a mozikba a nálunk Ideglelés címmel vetített The Blair Witch Project. Daniel Myrick és Eduardo Sánchez rendezése nemcsak hogy sikeresebb lett minden korábbi alkotásnál, amely remegő, kézi kamerás felvételekkel, amatőr(nek tűnő) színészekkel igyekezett kvázi-dokumentarista jelleget öltve a hitelesség látszatát kelteni, hanem egy sor követőt is inspirált a Parajelenségektől a Cloverfielden át a [Rec]-ig.

Mai szemmel nézve nevetségesen kis, egymillió dollár alatti büdzséből készült, miközben a mozikban közel 250 milliót hozott. Ennek hatására - ahogy azt várni lehetett - nyomban jött is a folytatás (Blair Witch: Ideglelés 2.), de akárcsak ez, úgy a másfél évtizeddel későbbi reboot (Ideglelés 3.) is képtelen volt megismételni az első film sikerét.

Hirdetés

Talán majd most összejön, miután a jogokat birtokló Lionsgate és a horrorra specializálódott Blumhouse a Las Vegas-i CinemaConon bejelentették a következő Ideglelés filmet, amely szintén reboot lesz.

Jason Blum, aki produceri minőségben felel majd a sikeréért az előző film produceréhez, Roy Leehez hasonlóan, a következő kommentárral adott hangot örömének, amiért sikerült egyezségre jutniuk a Lionsgate-tel.

"Roppant hálás vagyok Adamnek [Adam Fogelson a Lionsgate mozis részlegének vezérigazgatója] és csapatának a Lionsgate-nél, amiért megengedik, hogy a homokozójukban játszunk. Őszinte csodálója vagyok az Ideglelésnek, ami megismertette a talált felvételek koncepcióját a maintstream közönséggel, és igazi kulturális jelenséggé vált. Nem hiszem, hogy létezne a Parajelenségek, ha előtte nem születik meg az Ideglelés, szóval a mostani igazán különleges lehetőség, és izgatottan várom, hogy kiderüljön, hova vezet."

Bár ilyesmiről egyelőre nem esett szó, nem zárhatjuk ki, hogy a franchise idővel ismét utat talál a videojátékok médiumához, mint korábban már többször is. 2000-ben három alkotásnak örülhettünk egyszerre a Terminal Realitytől (Blair Witch Volume I: Rustin Parr), a Human Head Studiostól (Blair Witch Volume II: The Legend of Coffin Rock) és a Ritual Entertainmenttől (Blair Witch Volume III: The Elly Kedward Tale), 19 évvel később pedig a Bloober Team jelentkezett a Blair Witch című horrorjátékkal.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)