Hirdetés

Téged is fel fog dühíteni, ha meghallod a Warner legújabb lépését

|

A kiadó először kukázta a Coyote vs. Acme filmet, majd felcsillant a remény a megmentésére, amit most páros lábbal tapostak meg David Zaslavék.

Hirdetés

Több megkérdőjelezhető döntése is volt a Warner Bros. vállalatnak azóta, hogy összeolvadt a Discoveryvel és David Zaslav lett a vezérigazgató, de az egyik legbicskanyitogatóbb kétség kívül az, hogy már kész filmeket kukáznak némi adóleírás kedvéért. A lapátra tett projektek között volt a John Cena szereplésével, James Gunn írásában készített Coyote vs. Acme film is, amelynek nagyon eredeti volt a koncepciója és állítólag a tesztvetítések is pozitívak voltak.

A Coyote vs. Acme törlése után elérte a stúdiót a népharag, és félig visszakozott: bár nem támasztja fel a projektet, de megengedi, hogy más forgalmazó átvegye és bemutassa azt. Sokan, többek között mi is fellélegeztünk, reménykedve a happy endben, de a valóság jóval szomorúbban alakult.

A The Wrap egy hosszabb anyagban járt utána a dolgoknak, és azt írta belsős forrásokra hivatkozva, hogy a Netflix, az Amazon és a Paramount is bejelentkezett a Coyote vs. Acme megvásárlásáért, azonban egyik sem járt sikerrel, pedig a Paramount akár mozikba is küldte volna a filmet. Az üzlet meghiúsulásának oka maga a Warner volt: bennfentesek szerint 75-80 millió dollárért akart túladni a projekten, és nem volt hajlandó alkudozni, más ajánlatot el sem fogadott. 

Hirdetés

Még bicskanyitogatóbbá válik a sztori azzal a meg nem erősített információval, hogy a Warner fejesei állítólag úgy kukázták a Coyote vs. Acmét, hogy nem is látták a végső vágást: volt, aki a rendezői változatot igen, de olyan is - a hírek szerint maga Zaslav - aki szinte semmit. A film vágója, Carsten Kurpanek a következő szöveggel reagált a hírre X-en/Twitteren: 

"A Coyote vs. Acme egy óriásvállalatról szól, amely a részvényeket választja az empátia helyett, és bár semmi »illegálisat« nem tesz, erkölcsileg kétes dolgokat művel a profit érdekében. Ez egy Dávid vs. Góliát történet. A kapitalizmus és a vállalati kapzsiság cinikus és alkalmi kegyetlenségéről szól. Nem csoda, hogy a Warner nem akarja bemutatni."

Nyilvánvalóan a The Wrap nem egyenlő egy hivatalos bejelentéssel, de nagyon úgy tűnik, hogy végleg lemondhatunk arról, hogy valaha is lássuk ezt az ígéretesnek indult élőszereplős-animációs hibridet. Már csak abban reménykedhetünk, hogy a Warner csúnyán ráfarag a megkérdőjelezhető adózási taktikája miatt, tavaly novemberben ugyanis az egyik kongresszusi képviselő vizsgálat indítására szólította fel az Igazságügyi Minisztériumot és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottságot. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)