Hirdetés

Te tudtad, hogy Tim Burton akart egy egészen különleges Macskanő spin-offot?

|

A Batman visszatér írója árult el részleteket a meghiúsult projektről.

Hirdetés

Valószínűleg kevesen vitatkoznak azzal a kijelentéssel, hogy Tim Burton két éjsötét, gótikus Batman-filmje, az 1989-es Batman - A denevérember és az 1992-es Batman visszatér klasszikusnak számítanak, amik rengeteget hozzátettek a karakter globális ismeretségéhez. A későbbi Batman filmeket aztán már nem Burton rendezte, ugyanakkor volt egy spin-off, amit a Warner Bros. elkezdett fejleszteni a Batman visszatér sikere után, a projekt pedig a Michelle Pfeiffer által alakított Selina Kyle-ra, azaz Macskanőre fókuszált volna, természetesen Burton rendezésében.

A Batman visszatér forgatókönyvírója, Daniel Waters a film közelmúltbeli Los Angeles-i vetítésén árult el kulisszatitkokat a Macskanő mellékszállal kapcsolatban, amiről az IndieWire számolt be.

Hirdetés

Waters szerint azt is ő írta volna, de nagyon különböző elképzelésük volt róla: míg ő a képregényfilmek műfajának szatirikus megközelítését vázolta fel, amit manapság leginkább a The Boys sorozat képvisel, addig Burton valami sokkal kockázatosabbat vizionált. 

"Egy 18 millió dolláros fekete-fehér filmet akart csinálni, mint az eredeti Macskaemberek, amiben Selina egy kisvárosban élt volna visszafogottan. Én pedig egy olyan Batman-filmet akartam csinálni, ahol a metafora Batmanről szól. Így hát Gotham City Los Angeles-i változatába költöztettem, amit három seggfej szuperhős irányít. Ez volt a The Boys a The Boys előtt. De kimerült a forgatókönyvem olvasásában."

Waters egyébként a beszélgetés során elmondta, hogy ő "szar" filmnek tartja az 1989-es Batman-filmet, a Batman visszatérrel pedig többször is odaszúrt volna neki, rávilágítva arra, hogy mekkora pénztermelők voltak a Warner számára a kísérőtermékek. A folytatás eredetileg a Batman-logóval kezdődött volna, amely egy univerzumon belüli áruházat mutatott volna, és többször is utaltak volna a film során a kizsákmányoló merchandisingre. A film sztárja, Michael Keaton azonban meggyőzte róla Waterst, hogy távolítsák el ezeket: 

"[Michael] Keaton azt mondta: »Ez nagyon okos. Vágd ki.«"

Waters egyúttal azt is elárulta, hogy ő és Burton nagyon keveset tudtak a karakterekről, és nem próbáltak meg  hűek lenni az eredeti képregényekhez, mert nem is ismerték őket: 

"Furcsa megbízás volt, mert nem kellett senkinek sem megfelelnem, csak Tim Burtonnek. Az internet előtt nem kellett bíróság elé állni és elmondani, hogy mit miért csinálsz - csak két srác voltunk egy szobában, akik improvizáltak. Szart sem tudtunk a Batman-gonoszokról. Nem igazán értettük az egész képregényes dolgot. Csak most tudtam meg, hogy a DC Comics a Detective Comics rövidítése. A Batman visszatérrel kapcsolatban az volt a helyzet, hogy a Batman-rajongók támadtak minket, mert azt gondolták: »Ez még csak a második Batman-film, mi a faszt csináltok? Már így is messzire mentetek.« Most, hogy már vagy 50 Batman-film van, azt mondják: »Hé, ez elég érdekes volt«."

Ti megnéztétek volna a fekete-fehér Macskanő spin-offot?

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)