Hirdetés

Szomorú hírt kaptak a Star Wars-rajongók

|

A Szukits kiadó bejelentést tett a nyomtatott Star Wars jövőjével kapcsolatban.

Hirdetés

Immáron tizenhét éve jelentet meg a Szukits kiadó Star Wars köteteket hazánkban (regényeket és képregényeket egyaránt), többek között nekik köszönhetjük a Doktor Aphra széria, a Darth Bane trilógia, számos Köztársaság Fénykora kötet és más kultikus Star Wars-regények magyar kiadásait is, olyan különlegességekről nem is beszélve, mint a Star Wars Jedi: Survivor előzménye.

Sokan gyűjtötték ezeket, köztük én is, ezért rendkívül szomorú az a döntés, amit a vállalatnak meg kellett hoznia: a Szukits közleményben jelentette be, hogy lezárul ez a korszak és több Star Wars kiadvány nem fog megjelenni náluk, valamint véget ér a meglévő kötetek értékesítése is.

Hirdetés

Természetesen a kiadó nem egyik napról a másikra fogja beszüntetni a dolgot: a jelenleg előrendelhető kiadványok meg fognak jelenni alacsonyabb példányszámban (de utánnyomás nem lesz), és a raktáron lévő címeket is meg lehet vásárolni, egészen június 30-ig (aztán már nem). Ez érvényes minden saját kiadású Star Wars termékükre: a kánonbeli, a legendákbeli és a képregényes címekre is.

A Szukits munkatársai a kommentekre reagálva igyekeztek megválaszolni egy-két kérdést. Például azt, hogy több hónapos mérlegelés után hozták meg ezt a nehéz döntést, és igyekeztek olyan ponton kiszállni, aminél több dolgot is le tudtak zárni, mint a Köztársaság Fénykorának 2. fázisát. Nyilván felmerült az is, hogy mások átveszik-e a Star Wars kötetek kiadását, de erre nem tudtak válaszolni. Azt azonban kihangsúlyozták, hogy ez csak a Star Warst érinti, más brandeket (mint a The Witcher, az Alien vagy a Warcraft) nem, szóval ezeknél továbbra is számíthatunk újdonságokra. 

Az Erő legyen mindannyiunkkal!

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)