Hirdetés

Szegény Billy Dee Williamsnek évekig nem bocsátották meg a Star Wars-rajongók, hogy Lando hátba szúrta Han Solót

|

A Lando Calrissiant megformáló színész egy interjúban mesélt arról, hogy meggyűlt a baja a zabos rajongókkal.

Hirdetés

Generációk meghatározó filmélménye volt George Lucas eredeti Star Wars trilógiája, melynek popkulturális hatásához nem mérhető sem a későbbi előzménytrilógia, sem pedig a Disney égisze alatt született Csillagok-háza produkciók. Minden gyermek Luke Skywalker, Han Solo, Darth Vader akart lenni, és sok felnőtt is.

Érdekes lenne látni, hogy hol végezne egy népszerűségi rangsorban Lando Calrissian, aki bár kényszerből cselekedett, és később jóvá tette árulását, A Birodalom visszavágban Darth Vader kezére játszotta Hant és barátait.

Hirdetés

Ezt a tettét, mint azt a Landót eljátszó Billy Dee Williams az Entertainment Weekly tematikus Dagobah Dispatch podcastjában elmesélte, a rajongók sokáig nem felejtették el, és nem is bocsátottak meg neki. Amikor elment a lányáért az iskolába, az gyerekek újjal mutogattak rá, hogy elárulta Han Solót, ha felszállt egy repülőre, a légiutas-kísérő megjegyezte, hogy elárulta Han Solót. És ez így ment évekig.

A színész a kellemetlenségek dacára védelmébe vette Lando döntését az interjúban, meglátása szerint nem volt más választása. Elvégre magával Darth Vaderrel állt szemben, és ott volt még Boba Fett is (akiről Lucas filmjei vicces módon sosem tudták elhitetni, hogy rettegett fejvadász), az alku pedig, amit velük kötött, megóvta Hanékat a biztos pusztulástól.

De nem csak a podcast során tett így, hanem rendszeresen akkor is, amikor az utca embere a fejére olvasta Lando árulását. Ilyenkor újra és újra elmagyarázta, hogy Lando - és nem ő maga - mit és miért csinált, mígnem ebbe belefáradva már azzal érvelt, hogy senki sem halt meg Felhőváros kormányzója miatt, sőt mi több, szerinte végig világos volt, hogy ki akart fundálni valamit, amivel anélkül tarthatja meg pozícióját, hogy elveszejtené a barátait.

Ti hogy vagytok ezzel? Meg tudtátok bocsátani Lando árulását?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)