Hirdetés

Steven Spielberg ufós, Martin Scorsese zenés filmet tervez

|

Kiderült, hogy a legendás rendezők milyen projektekkel szemeznek, és kik alakíthatják a főbb szerepeket.

Hirdetés

A 77 éves Steven Spielberg és a 81-et taposó Martin Scorsese a legnagyobb, legkultikusabb filmesek közé tartoznak, akik minden bizonnyal addig fognak dolgozni, amíg csak bírják erővel, és valószínűleg minden egyes projektjükhöz lazán találnak támogatókat, nem kell aggódniuk a finanszírozás miatt. Scorsese tavaly jelentkezett utoljára a Megfojtott virágokkal, Spielberg legutóbbi filmjét, A Fabelman családot pedig 2022-ben mutatták be, de mindketten aktívak producerként is. 

Mindkettejükkel kapcsolatban több jelentés is érkezett már arról, hogy mi lehet a következő projektjük: Scorsese esetében szóba került többek között egy új Jézus film és egy hajótöröttes történelmi dráma is, míg Spielbergnél Bradly Cooper közreműködésével beszélték a San Franciscó-i zsaru rebootot és a The Kidnapping of Edgardo Mortarát Mark Rylance-szel a főszerepben. 

Hirdetés

A Variety legújabb beszámolója alapján azonban mindegyikük kinézett magának mást is. A lap forrásai szerint Martin Scorsese két filmet tervez egymás után leforgatni: az egyik a már említett,  Shūsaku Endō 1973-as könyvén alapuló Jézus-történet lesz, amelyhez Andrew Garfieldot nézte ki (bár az nem világos, hogy a címszerepre, vagy az egyik tanítványnak), és a stúdiórendszer megkerülésével, önállóan kívánja finanszírozni, ahogyan 2016-os drámájánál, a Némaságnál is tette. Állítólag Miles Teller csatlakozása is szóba került. A forgatás várhatóan még idén megkezdődik, Izraelben, Olaszországban és Egyiptomban vesznek majd fel jeleneteket, de Izrael még kérdéses. 

A második viszont meglepőbb, mivel egy Frank Sinatra-életrajzi darab lehet. Az egyetlen hátráltató tényező, hogy a legendás énekes hagyatékát képviselő Tina Sinatra még nem adta áldását a filmre, ennek ellenére Scorsese komoly szereposztást állított össze hozzá. Sinatrát Leonardo DiCaprio kelthetné életre, Jennifer Lawrence pedig második feleségét, Ava Gardner színésznőt játszhatná. A projekt iránt számos vállalat érdeklődött, a Megfojtott virágokat is pénzelő Apple emögé is szívesen beállna, de állítólag jelenleg a Sony Pictures a befutó. Scorsese emellett együtt fog működni Steven Spielberggel is, méghozzá a Cape Fear tévésorozaton az Apple TV+ számára, mindketten executive producerekként támogatják az 1962-es és 1991-es Universal-filmek alapján készülő produkciót. 

Ami Spielberget illeti, a Variety úgy tudja, hogy a következő rendezése egy UFO-film lesz, amely a saját, eredeti ötletén alapul majd, és régi alkotótársa, David Koepp (Jurassic Park, Mission: Impossible, Pókember) írja hozzá a forgatókönyvet. Erről a projektről sajnos nem derült ki több. Addig is érdemes megnézni a hasonló témájú Harmadik típusú találkozásokat tőle, vagy hogy egy kevésbé ismertet említsünk, a szintén idegenekre építő 2002-es minisorozatot, a Harmadik típusú emberrablásokat.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Scorsese és Spielberg mellett számos másik 75 év feletti nagy rendező is aktívan dolgozik jelenleg: a 85 éves Francis Ford Coppola éppen forgalmazót keres saját zsebből fizetett álomprojektjéhez, a Megalopolishoz; a 81 éves David Cronenberg a The Shrouds című projekttel jelentkezik szeptemberben; a 86 éves Ridley Scott a Gladiátor 2-vel jelentkezik idén, és már kinézte következőnek a Bee Gees életrajzi filmet; a 93 éves Clint Eastwood most befejezte be újdonsága, a Juror No. 2 utómunkálatait, amely Nicholas Houlttal valósult meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)