Hirdetés

Ellopták a legnagyobb Star Wars gyűjtemény egy részét

|

Több mint 200 ezer dolláros értékben tűntek el emléktárgyak a 37 éve épülő gyűjteményből.

Hirdetés

A Star Wars már 40 éve a világ egyik legnépszerűbb kitalált univerzuma, szóval a legkevésbé sem szokatlan, hogy rengeteg ember őrizget emlékeket a filmekkel, játékokkal kapcsolatban, viszont manapság sajnos azon sem tudunk meglepődni, hogy egyesek megpróbálnak jogtalanul pénzt csinálni mások munkájából.

Steve Sansweet, a Rancho Obi-Wan múzeum tulajdonosa már 37 éve építgette Star Wars-os témájú gyűjteményét, ami mára a világ legnagyobbika lett. Sansweet nemrég a blogján osztott meg egy bejegyzést amelyből kiderül, hogy több mint 200 ezer dollár értékben loptak el tárgyakat a múzeumából. A lopás nem egyszerre történt (nem is lett volna egyszerű), hanem ahogy Sansweet is megírta, szisztematikusan kitervelt akcióról van szó, ugyanis a csapata néhány hónappal ezelőtt megtudta, hogy már 2015 óta a célkeresztjében állnak egy bűnténysorozatnak.

Sansweet szerint a tolvaj nem más, mint egy bizonyos Carl Edward Cunningham, aki egyébként maga is gyűjtő. Cunninghamet márciusban már elítélték egy hasonló, Star Wars emléktárgyakat érintő nagyobb lopás miatt, de óvadék ellenében szabadlábra helyezték, a tárgyalása pedig csak ebben a hónapban esedékes. Az ügyhöz egyébként maga Mark Hamill is hozzászólt, aki szerint egy listát kéne felépíteni a lopott tárgyakból, hogy véletlenül se vegye meg őket senki.

Sansweet szerint már többen jelezték nekik, hogy megvettek párat az ellopott tárgyakból, illetve már igen sok információt sikerült összegyűjteni olyanoktól, akiket szintén megloptak, szóval remélhetőleg hamarosan elkapják a tetteseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)