Hirdetés

Star Wars: A klónok háborúja - Filmkritika

|

Kenobi mester és tanítványa, Skywalker ismét összeakasztja a bajszát a szeparatisták vezérével Dooku gróffal.

Hirdetés

Ugyan a Star Wars-saga A sith-ek bosszújával végleg befejezte pályafutását, azért rengeteg olyan csatorna akad még, ahol George Lucas kiélheti kreativitását, illetve elmesélheti ennek a hatalmas, megálmodott univerzumnak egy újabb, ámbár szintén apró szeletét.

Ezúttal a 2003-tól futó A klónok háborúja rajzfilmsorozathoz nyúlt a mester, mely négy éven keresztül  három évadon át mesélte el a második és a harmadik epizód közötti klónháborút, melyben Palpatine főkancellár vezette Galaktikus Köztársaság és a Dooku gróf vezette Független Rendszerek Konföderációja feszül egymásnak, hogy végül az összeesküvésekkel és ármánnyal átszőtt értelmetlen csatározás végeztével a kancellár sötétségbe taszítsa az egész galaxist.


Réges-régen...

 

A Star Wars: A klónok háborúja cselekménye azonnal belecsap a lecsóba, így in medias res módon induló történetünk nem foglalkozik a szereplők és az előzmények tárgyalásával.

Javában dúl a klónháború, a Dooku gróf vezette Független Rendszerek Konföderációja pedig jó úton halad, hogy droidhadserege jóvoltából óriási fölényre tegyen szert a galaxisban. A Galaktikus Köztársaság védelmezői, az önzetlen és bátor jedi lovagok vezette klónhadsereg szerte az univerzumban vívja háborúját. A szeparatisták állandó, szűnni nem akaró támadáshullámai jóvoltából minden lovag a fronton harcol, így mikor új küldetés fut be, Yoda-nak és Mace Windu-nak komoly döntést kell hoznia. Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi padawanja egy ifjonc, nagyon tehetséges, ámbár annál neveletlenebb jedi tanconcot kap maga mellé - Ahsoka Tano. Jabba apró porontyát rejtélyes módon elrabolják, és ha a Köztársaság szeretné szövetségesei sorai között látni a bűnöző hutt-ot, akkor itt az ideje, hogy segítő kezet nyújtsanak a peremvidék urának. Ezt azonban a háttérben egy, a gonosz Dooku gróf által kifundált összeesküvés nehezíti... 

 


...egy messzi-messzi galaxisban

 

Az új köntösbe ágyazott Csillagok háborúja kicsit furán hathat mindazok számára, akik nem követték figyelemmel a Cartoon Network által 2003-ban indított, majd 2005-ben lezárult sorozatot. A különös, kicsit videójáték beütést kapott látványvilág kidolgozottsága eléggé gyermetegre sikeredett. Valószínűleg nem is erre fektették a hangsúlyt a készítők, a baj csak az, hogy a történet elmesélése és a dialógusok is mind arra engednek következtetni, hogy a jó és a rossz csillagközi univerzumba helyezett meséje már nem annak a széles rétegnek szól, mint korábban. Ugyan végig pergős, látványos és folyamatos akciót kapunk az arcunkba, gyakorlatilag a kilencven perc alatt más erényt nem tud felmutatni a film, mely inkább szól a kicsiknek, mint a nagyoknak. A karakterek szögletes kinézete, azok darabos mozgása, a nevetséges párbeszédek komolytalanná teszik az egész filmet, melyet tényleg csak az tud élvezettel végigülni, aki az adrenalin pumpáló akcióra és a látványosan megkomponált fénykard párbajokra vágyik.

 

Viszont ha olvasóink között akad apuka, akkor annak gyermeke biztosan jól szórakozik majd a Star Wars: A klónok háborúja című filmen, így a családosok számára azért egy kellemes hétvégi kikapcsolódás lehet Lucas űreposzának rajzfilmes verziója.


72%

GameStar

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)