Hirdetés

Sorozat készül Steven Spielberg és Tobe Hooper kultikus horrorjából, ami miatt mindenki rettegett a bekapcsolva hagyott tévéktől

|

Az Amazon MGM Studios Spielberg cégével közösen gyúrja sorozattá és adaptálja tévéképernyőre a Poltergeist történetét.

Hirdetés

Kevés rendező büszkélkedhet oly sok emlékezetes alkotással Hollywood történelmében, mint Steven Spielberg. Pályafutása ékkövei közé sorolhatjuk többek között A cápát (1975), Az elveszett frigyláda fosztogatóit (1981), az E.T., a földönkívülit (1982), a Jurassic Parkot (1993), a Schindler listáját (1993), a Ryan közlemény megmentését (1998). Kevésen múlott, hogy ebben az illusztris társaságban szerepelhessen az 1982-ben bemutatott Poltergeist is, aminek Spielberg maga találta ki a történetét, írta a forgatókönyvét (Michael Graisszel és Mark Victorral közösen), sőt még producerként is egyengette az útját, egyedül a rendezői székben nem foglalhatott helyet.

Mivel a szerződése az E.T.-hez közötte, végül Tobe Hooperre, A texasi láncfűrészes mészárlás direktorára esett a választás, aki nem is vallott szégyent, a Freeling család találkozása a természetfelettivel zajos sikert aratott. Miközben a kritikusok az egekbe magasztalták, a nézők is tömegesen tódultak a Craig T. Nelson, JoBeth Williams és Beatrice Straight főszereplésével forgatott horrorra, mely végül 121,7 millió dollárt keresett a jegypénztáraknál, miközben mindössze 10,7 millióba került. Az MGM persze vérszemet kapott, és még az évtized vége előtt tető alá hozott két folytatást, de míg a részben az eredeti színészekkel készült második rész még tűrhetően teljesített, az új karakterekre fókuszáló harmadik már megbukott.

Hirdetés

Persze egy ilyen szellemi termék túl értékes ahhoz, hogy hosszú ideig heverjen parlagon, ezért már 2015-ben megpróbálkozott az MGM egy remake-kel a 20th Century Fox-szal összefogásban, de még Sam Rockwell és Jared Harris játéka sem volt elég ahhoz, hogy kiemelje a középszerűség tengeréből Gil Kenan rendezését. Ezt követően pedig a Russo fivérek jelentkeztek be egy újabb mozifilmre, de az a projektről 2019 óta tapodtat sem mozdult előre a megvalósuláshoz vezető úton.

Reméljük, nem jut ugyanerre a sorsra az Amazon MGM Studios (időközben az Amazon megvette a Metro-Goldwyn-Mayert) és az Amblin Television (a Steven Spielberg alapította Amblin Partners divíziója) frissen beharangozott produkciója, amely a Variety értesülései szerint még elég kezdetleges állapotban van.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyelőre ott tart a projekt, hogy csupán Darryl Frank és Justin Falvey producerek személyét nevezték meg, nem tudni, hogy ki írja a forgatókönyvet, ki látja el a showrunneri teendőket, hány epizódból áll majd, több évadot terveznek-e, sem azt, hogy kik rendezik az egyes részeket.

Az is kérdéses még, hogy az eredeti filmből táplálkozik-e a majdani sorozat a szellemjárás következményeit elszenvedő családra helyezve a hangsúlyt, vagy az 1996 és 1999 között futott széria, a Poltergeist: Az örökség mintájára szakértők egy csoportjára fókuszál, akik különféle rejtélyes ügyeket oldanak meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)