Hirdetés

Mi inspirálhatta Robert Pattinson Batman jelmezét?

|

Egyelőre csak keveset láttunk az új Denevérgúnyából, de azért az már most is szembetűnő, hogy milyen képregényekhez és videojátékokhoz nyúltak ihlet után kutakodva az alkotók.

Hirdetés

Egy nyúlfarknyi, vörös fényben úszó videó végre valahára megvillantotta nekünk a legújabb Batmant, Robert Pattinson pedig a felvételen rögvest a Denevérember új jelmezét magára öltve pózolt. A 2021 júniusára tervezett The Batman kapcsán minden bizonnyal még egy csomó videót és egyéb promóciós anyagot kapni fogunk az elkövetkező hónapokban, de annyian vártak már ezekre az apróbb infómorzsákra is, hogy nem árthat kivesézni Pattinson szettjét, vagyis az új Batman jelmezt. Már csak azért is indokolt egy ilyen gyorselemzés, mert számos klasszikus vonás ötvöződik a ruhában. 

Hirdetés

Vasdenevér bevetésen 

Az első, és leginkább szembetűnő vonás a ruha anyaga: hosszú út vezetett idáig az Adam West-féle kezeslábas óta, de Batman végre valahára egy tisztességes páncélzatot ölt majd magára (az alapruhákról beszélünk, ezért nem soroljuk most ide a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala páncélját). A Nolan-trilógia is pedzegette már ezt a vonalat, hiszen Christian Bale jelmeze már jóval komolyabbnak tűnt, mint régebben mondjuk George Clooney mellbimbós gumirucija. Azt a szintet viszont eddig a mozivásznon még nem értük el, amit a Batman: Arkham videojátékokban annyira megszerettünk. A játékszérián belül is pontosíthatjuk a múzsát, elvégre úgy tűnik, hogy Pattinson páncéljánál a vállvért nem csatlakozik közvetlenül a mellkast fedő réteghez, szóval nagyjából úgy fest, mint az Arkham Originsben viselt Denevérgúnya. Az Origins egyébként már csak azért is párhuzamba állítható a filmmel, mert ez a játék is Batman karrierjének korai szegmensében kapott helyet, és elvileg a mozi is ezt az időintervallumot öleli fel. 

Mellemen a jelem 

A páncél legizgalmasabb része az ikonikus denevérjel, amiből már ezer és egy különböző verziót láttunk a füzetek lapjain és a mozifilmekben is. Pattinson jelmezén úgy tűnik, hogy egy több alkatrészből összeállított denevérjel kapott helyet. Egyből elindultak a rajongói teóriagyártások arra tekintettel, hogy ez vajon mit is jelenthet, és két egész ötletes megoldással álltak elő: az egyik szerint a komponensekre bontható denevérszimbólum tulajdonképpen egy (vagy több) batarang, azaz dobófegyver. A Titans tévésorozatban Robin is bármikor lekaphatja ruhájáról a nagy R betűt, amit dobócsillagként repíthet az ellenfelek homlokába. Lehetséges tehát, hogy a denevérjelnek is ez a funkciója. Még ennél is izgalmasabb teória azonban az, hogy a szimbólum egy pisztolyból lett kialakítva, a fegyver alkatrészeit formálták denevérré. Kevin Smith egyik képregényében Bruce Wayne a szüleit meggyilkoló Joe Chill pisztolyát olvasztja be, abból készíti el a jelet. Talán épp ezt a megoldást veszi át a film is? 

Köpenyes igazságosztó 

Végezetül ejtsünk pár szót a szett talán legváratlanabb eleméről is, vagyis a gallérról. Furának tűnhet, elvégre nagyon ritkán ábrázolták így a Denevérembert, de azért nem példa nélküli az, hogy Batman köpenye gallérokkal legyen ékesítve. Az 1989-ben megjelent Gotham by Gaslight képregény (amelyben Hasfelmetsző Jack volt Batman ellenfele) pontosan ilyen gallérokkal kiegészített ruhát mutatott be. Brian Augustyn képregénye mindössze egyetlen füzetből áll, szóval nem kell órákat tölteni vele, ha minimálisan is érdeklődtök a téma iránt, akkor mindenképp olvassátok el. Nem mellékesen ez volt az első Elseworlds, vagyis alternatív univerzumos DC Comics kiadvány, a rajzokért pedig Hellboy alkotója, Mike Mignola felelt. 

Ti észrevettetek még valami izgalmas apróságot Robert Pattinson Batman jelmezén? Ha igen, akkor kommentben mindenképp írjátok meg, illetve arról is meséljetek, hogy alapvetően mennyire jön be nektek ez a páncélos Batman-vonal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)