Hirdetés

Remake-et kap a legendás Kung Fu sorozat, a főszereplő ellen sekinek sem lehet kifogása

|

A néhai David Carradine szerepét az Ip Man filmekből ismerős Donnie Yen örökölte meg a modern filmváltozatban. A rendező kilétére is fény derült.

Hirdetés

Korának egy tévés szenzációja volt az 1972 és 1975 között futott Kung Fu című western/eastern sorozat, amelynek központi alakját, az amerikai apától és kínai anyától származó Kwai Chang Caine-et a híres Carradine színészdinasztia tagja, David Carradine alakította. A szerep iránt Bruce Lee is érdeklődött, de végül nem ő kapta meg.

A Kung Fu így is fényes sikert aratott, nem csoda, hogy azóta több film és sorozat is készült, amelyek továbbvitték a szellemiségét, mint a Kung Fu - A film (1986), a Kung Fu: The Next Generation sorozatpilot Brandon Lee-vel a főszerepben (1987), a Kung Fu: A legenda folytatódik (1994-1997), valamint a Kung Fu reboot (2021-2023).

Hirdetés

És ezzel még koránt sincs vége, mivel a harcművészfilmek és -sorozatok hollywoodi reneszánszát meglovagolva mozifilmként születik újjá az eredeti történet, tudta meg a Deadline. A Universal Pictures által felkarolt remake-ben a gyilkosság miatt Amerikába menekülő, és az ottani rokonait kereső Kwai Chang Caine a Bruce Lee mesteréről szóló Ip Man filmekben, valamint legutóbb a John Wick: 4. felvonásban látott Donnie Yen alakításában kel majd életre.

Donnie Yen
Donnie Yen

A hongkongi színész kvalitásait alig győzte dicsérni a produkció rendezője, David Leitch (Atomszőke, Deadpool 2, A gyilkos járat):

"Donnie Yen kivételesen tehetséges színész, és igazi akciófilm-legenda is egyben, megtisztelő, hogy egy valódi harcművész-mester lesz a film főszereplője. Vele az élen, valamint kreatív partnereinkkel és a Universallal együttműködve izgalmas feladat lesz nagyvászonra álmodni ezt a közkedvelt történetet."

Egyelőre nem tudni, hogy mikor tervezik bemutatni a filmet, sem azt, hogy mikor kezdődhet a forgatás, ellenben már kiderült, hogy a szkriptet Sephen Chin, a Haverok fegyverben című 2016-os krimi-vígjáték egyik forgatókönyvírója jegyzi.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)