Hirdetés

Pénznyereménnyel, de főbelövés nélkül indul a valódi Squid Game

|

Keveset kockáztat, aki részt vesz a Netflix sikersorozata által ihletett játékokban, de cserébe nem is markol olyan sokat.

Hirdetés

Pár évtized alatt sikerült csúcsra járatni a dél-Koreai kultúra exportját (vagy importját, ha a mi szemszögünkből nézzük), hiszen világszerte rengeteg tini rajong a K-Popban utazó bandákért, az ország filmgyártása olyan mesterműveket adott a világnak, mint az Oldboy és az Oscar-díjas Élősködők (csak hogy a legismertebb példákat említsük).

Igazából nem meglepő, hogy a Netflix komoly összegeket öl a tartalomkínálatát erősítő dél-koreai projektekbe, s bár a történelmi kosztümös drámát a zombis horrorral elegyítő Kingdom (A királyság titkai) még nem döntögetett nézettségi rekordokat, az utána következett Squid Game (Nyerd meg az életed) már igen. Eszméletlen módon rácsavarodott a nép a sorozatra, amelyben az elszegényedés veszélyével szembenézni kénytelen polgárok vetélkednek sok-sok pénzért. A baj csupán az, hogy aki az adott játékban kiesik, arra a biztos halál vár.

Hirdetés

A piacvezető streamszolgáltató történetének legnézettebb műsorával kapcsolatban két kérdés foglalkoztatja a rajongókat túl azon, hogy mikor kap már magyar szinkront: az első magától értetődően az, hogy lesz-e belőle valaha franchise, azaz érkezik-e folytatás, előzmény, animációs spin-off, vagy bármi, ami képes enyhíteni a hasonló témájú sorozatokat és filmeket kereső nézők kínzó étvágyát.

A másik pedig szintén kézenfekvő, elvégre nagyot kaszálhat, akik a saját bőrünkön megtapasztalható Squide Game élményt tud kínálni az érdeklődőknek. Egy ismert youtuber már jelezte szándékát, de nem ő az egyedüli, ugyanis az Egyesült Királyságban már javában folynak az első vetélkedő előkészületei, amely egy hónap múlva, november 27-én veszi kezdetét. Külföldiek egyelőre nem jelentkezhetnek, de aki így tesz, annak ki kel perkálnia 45 fontot (kb. 19 500 forintot) a részvételért. Persze, ha nyer, akkor 500-at (kb. 216 000 forintot) vihet haza.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Max Fox, az eseményt szervező Universal Ents kreatív igazgatója leszögezte, hogy ugyan hivatásos színészeket felvonultató, biztonságos körülmények között megtapasztalható élményeket hoznak létre, a sorozat erőszakos mivoltára való tekintettel el akarják kerülni, hogy mentálisan instabil személyek is csatlakozhassanak a játékokhoz. Éppen ezért mindenkinek kötelező kitöltenie egy egészségügyi nyilatkozatot, amellyel igazolja fizikai és szellemi alkalmasságát, továbbá biztonsági személyzet is lesz, akik betartatják a játékosokkal a szabályokat.

A jelentkezők közül első körben legfeljebb 40 főt választanak ki, akikre öt fordulónyi kihívás vár majd, amelyeket a sorozat inspirált, de a szervezők meglepetésekkel is készülnek. Minden résztvevő kap egy-egy uniformist, hogy ne a saját öltözéke koszolódjon össze vagy tocsogjon a víztől, és persze arról is gondoskodnak, hogy ne maradjon üres a gyomruk.

Egyelőre nem ismert a helyszín, mindössze annyit tudunk, hogy egy meg nem határozott északnyugat angliai találkozási ponton lovas fogat veszi fel a rostán átjutott jelentkezőket. Milyen rejtélyes, ugye?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)