Hirdetés

Összeszedtük a Zack Snyder: Az Igazság Ligája összes várható karakterét, hosszú a lista

|

Végiggondoltátok már, ki mindenki lesz benne a film rendezői változatban? Lesznek itt résztvevők dögivel, mi legalábbis 34-et már most összeszedtünk.

Hirdetés

Megérkezett a Zack Snyder: Az Igazság Ligája, avagy a 2017-es DC-film rendezői változatának legújabb előzetese, újabb betekintést nyújtva ezzel abba a négyórás eposzba, amit Zack Snyder hosszú évek után végre tető alá hozhat, és ami lezárja végre a legendás Snyder Cut útját is.

Hogy a végeredmény milyen is lesz, arra hamarosan fény derül, azt viszont ugye már ti is felfogtátok, hogy milyen piszok sokan lesznek ebben a filmben? Vegyünk is sorra minden lehetséges résztvevőt!

Hirdetés

Nyilvánvalóan itt lesz velünk a Liga, egyrészt tehát Superman (Henry Cavill), aki immár fekete jelmezét is megvillantja a nagyérdeműnek, valamint Batman (Ben Affleck) is, aki meg elvileg elejt egy káromkodást is a filmben, ami részben emiatt, részben meg erőszakosabb jelenetei révén kapott magasabb korhatár-besorolást.

Diana Prince, azaz Wonder Woman (Gal Gadot) mellett természetesen Cyborg (Ray Fisher) is visszatér, mindezt úgy, hogy az utóbbit megformáló Ray Fisher a valóságban épp a Warner Bros. stúdióval való csatározása közben bukta a szerepet a készülő Flash moziban. Apropó Flash (Ezra Miller), nyilván Barry Allen is megpróbálja valahogy végigrohanni ezt a röpke négy órát, ahogy Aquaman (Jason Momoa) is ugyanúgy fog lubickolni a CGI bugyraiban, mint korábban.

A moziváltozat szereplői közül természetesen visszatér Lois Lane (Amy Adams) is, ahogy Lex Luthor (Jesse Eisenberg) hangja is több ízben körbelengte már a film előzeteseit, szóval vele is okvetlenül számoljunk. És ha már Lex, ne feledjük a mozikban csupán a stáblisták után színe elé vonult Deathstroke-ot (Joe Manganiello) sem, meg annak vadiúj gúnyáját, amit állítólag a Batman Superman ellenben is látott Knightmare rémálomjelenet folytatásában csodálhatunk majd meg.

A Knightmare legizgalmasabb figurája viszont mégis Joker (Jared Leto) lesz, immár kevesebb tetkóval, és aki Snyder szerint azért kap így utólag lehetőséget, mert mindenképp szerette volna őt és Batmant szembeállítani egymással. Ja, és az megvan, hogy a legfrissebb előzetes tanúsága szerint még a híres "We live in a society..." mémet is a karakter szájába adták? Ez már kétségtelenül a fanservice új szintje, jó és rossz értelemben egyaránt.

Főgenyánk, Steppenwolf (Ciarán Hinds) eközben fess tüsi sérót kapott, meg egy még nála is főbb genyát, Darkseidot (Ray Porter), aki talán a rendezői változat legfontosabb hozadéka - elvégre az istenséget a moziváltozatból jóformán kivágták. Csatlósai sorai közt megtaláljuk majd nemcsak fő kínzómesterét, DeSaadot (Peter Guinness), de magát a "nagyanyóistent", azaz Granny Goodnesst is. A képregényekben ez utóbbi karakter nemcsak hogy árvaházban neveli a gonoszok újabb nemzedékét, de még az Apokalipszis bolygó női harcosait is ő vezeti, szóval csak óvatosan vele!

Egy kicsit kanyarodjunk most el a gonoszoktól, mert még a végén magunkba zuhanunk: a Ligához közeli szereplők közt ne felejtsük el egyrészt Martha Kentet (Diane Lane), másrészt halott férjét, Jonathan Kentet (Kevin Costner) sem, az utóbbit már csak azért sem, mert hallhatjuk hangját az előzetesben, szóval simán lehet, hogy egy visszaemlékezés erejéig őt is viszontláthatjuk.

Amíg az amazonok részéről Diana anyja, Hippolüté (Connie Nielsen) lép porondra, addig az atlantiszi tábor is hathatósan képviselteti magát Mera (Amber Heard), illetőleg Vulko (Willem Dafoe) személyében. Némi háborús flashback erejéig viszont jó eséllyel Antiopé (Robin Wright), Atlan (Julian Lewis Jones), valamint Artemisz (Aurore Lauzeral), Zeusz (Sergi Constance) és Árész (Nick McKinless) is felvonultatja magát az Apokalipszis hordái ellen. Istenien hangzik, ugye?

Ami Flasht illeti, ő most is találkozik majd börtönben dekkoló apjával, Henry Allennel (Billy Crudup), akit hamisan vádolnak felesége meggyilkolásával, valamint a hős képregénybeli szerelmével, az előzetesekben is megmentett Iris Westtel (Kiersey Clemons).

A Sötét Lovag ugyebár nem bír sajna ilyen széles hozzátartozói körrel, de azért Alfred (Jeremy Irons) most is ott segít majd, ahol csak tud, ahogy Gordon felügyelő (J.K. Simmons) is - hogy aztán az új Batman-filmben őt Jeffrey Wright, Alfredet Andy Serkis, Bruce Wayne-t meg Robert Pattinson játssza el, de ez most mindegy is.

Cyborg eredettörténetéből, mint ismeretes, elég serényen sikerült vagdosni a moziváltozatban. Snyder verziójában nemcsak neki, de apjának, Silasnak (Joe Morton) is több játékidő jut, sőt, anyját, Elinore Stone-t (Karen Bryson) is megpillanthatjuk majd fia meccsének lelátóján. Viszont lélekben arra készüljetek, hogy egyikükre sem vár túl fényes jövő.

Megismerhetjük továbbá a mozifilmből kivágott Ryan Choit (Zheng Kai), azaz Silas tudóstársát is. A professzor a képregényekben nem más, mint a zsugorodni képes hős, Atom jelmezét is magára ölti, ezért is olyan izgalmas a felbukkanása. Pont úgy, ahogy az alakváltó Marsbéli Fejvadászé (Harry Lennix) is, aki Az acélemberben még Calvin Swanwick tábornokként álcázta magát, most viszont már elvileg valódi külsejét is megmutatja.

Végezetül pedig jöjjön némi találgatás, hiszen jó esély van arra, hogy így vagy úgy, de Zöld Lámpás is lesz a filmben. Hogy itt csupán a mozifilmben pár másodpercre látott Yalan Gurról lesz-e szó, vagy Snyder utalgatásaihoz híven egy másik tag is tiszteletét teszi, az nagyon jó kérdés - ahogy az is, hogy az ígéretekhez híven tényleg kitérnek-e részletesebben Dick Grayson, avagy Robin halálára is. Mert hát még vele kapcsolatban is igazságot kell szolgáltatni, nemde?

Ez volt tehát a Zack Snyder: Az Igazság Ligája összes fontosabb karaktere. Premier március 18-án az HBO Max streamingszolgáltatón, illetve a világpremierrel egy időben a hazai HBO GO-n is, ahol biztosan magyar felirattal debütál a darab.

Ti várjátok a filmet? Számoltok esetleg további meglepetésszereplőkkel is? Írjátok meg kommentben!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)