Hirdetés

Oscar-díjas rendező készít filmet Bruce Lee életéről

|

Már az is megvan, hogy ki fogja alakítani Bruce Lee-t.

Hirdetés

Fájdalmasan fiatalon, mindösszesen 33 évesen hunyt el minden idők egyik legnagyobb ikonja, a legendás harcművész és színész, a Bruce Lee néven ismert Lee Jun-fan (akiről két éve, születésének nyolcvanadik évfordulóján a Puliwood bővebben is megemlékezett, érdemes elolvasni). 

Bruce Lee rövid pályafutása ellenére is jelentős hatással volt a globális filmművészetre, és elképesztően érdekes élet adatott meg a számára (a kung fu nagymester Jíp Man tanítványa is volt), így nem meglepő, hogy számos életrajzi alkotás készült róla, dokumentumfilm és játékfilm egyaránt, a sort pedig a közeljövőben egy újabb alkotás fogja bővíteni a Sony Pictures gondozásában. 

Hirdetés

A Deadline jelentése szerint ezúttal az Oscar-díjas Ang Lee (Pi élete, Tigris és sárkány) fogja vászonra álmodni Bruce Lee életét, a főszerepet pedig fia, Mason Lee (Másnaposok 2, Billy Lynn hosszú, félidei sétája) kapta meg. A Sony-hoz tartozó 3000 Pictures-nél formálódó projekt forgatókönyvét Dan Futterman (Capote, Foxcatcher) hozza össze Jean Castelli, Alex Law, Mabel Cheung és Wells Tower korábbi szkriptjeiből. Ang Lee nyilatkozott is a rá váró feladatról és nagy tisztelettel beszélt Lee-ről:

"Bruce Lee, akit sem teljesen amerikaiként, sem teljesen kínaiként nem fogadtak el, híd volt Kelet és Nyugat között, aki a kínai kung fut bemutatta a világnak, a harc tudósa és ikonikus előadóművész, aki forradalmasította a harcművészetet és az akciófilmeket. Kötelességemnek érzem, hogy elmeséljem ennek a briliáns, egyedülálló emberi lénynek a történetét, aki vágyott a valahová tartozásra, aki 61 kilós testsúlyával hatalmas erővel rendelkezett, és aki fáradhatatlan, kemény munkával a lehetetlen álmokat is valóra váltotta."

Elizabeth Gabler - aki a Sony részéről felügyeli a munkálatokat - elmondta, hogy ez egy igazi szerelemprojekt Ang Lee számára, és elkötelezettek amellett, hogy egy érzelmes történetben mutassák be minden idők egyik legjelentősebb akcióhősének diadalát és konfliktusait.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)