Hirdetés

Óriási perre számíthat a Netflix a Szarvasbébi sorozat miatt, sokmilliárd forintnyi kártérítést követel az igazi Martha

|

Beperelte a streaming platformot az a nő, akiről a Szarvasbébi széria főszereplőjét mintázták.

Hirdetés

Nemrég külön cikkben foglalkoztunk a Netflix Szarvasbébi című sorozatával, ami hazánkban is nagyon népszerű. A széria sztorija szerint egy Martha nevű nő teljesen belehabarodik egy csaposba, rajongása pedig megszállottságba csap át (több ezer e-mailt és több száz hangüzenetet zúdít rá a pultosra).

Érdekes történet, aminek vannak további mélységei is, de nem maga az írás az, ami egyből birizgálni kezdte a nézők fantáziáját: a Szarvasbébi azért robbant akkorát, mert a Netflix "igaz történetként" promotálta a sorozatot, szóval nem a megszokott "megtörtént eseményeken alapuló" jelzőt aggatta rá, elvileg tehát minden pontosan úgy történt a valóságban is, mint a szériában - vagy legalábbis erre utalnak. Az alapot a skót humorista, Richard Gadd előadása biztosította, aki saját élményeit mesélte el abból az időből, mikor még csaposként dolgozott.

A nézők azonnal beindultak, és megpróbálták kideríteni, igazából ki is lehet a sorozatban Marthának hívott nő, ez pedig egészen odáig vezetett, hogy az illető maga állt a nyilvánosság elé: Fiona Harvey egyből interjút is adott, amiben elmondta, igen, róla szól a Szarvasbébi, viszont állítása szerint semmi sem úgy történt igazából, mint ahogy az a sorozatban látható.

Hirdetés

Harvey azt mondta, hogy szó sem volt ezer üzenetről, vagy megszállottságról, mindössze 10 vicces e-mailt küldött, a pultos, tehát Richard Gadd telefonszámát sem ismerte, alig találkoztak párszor rövidke ismeretségük alatt. Már az említett interjúban hangsúlyozta, hogy a Netflix semmilyen formában sem kereste meg őt, mikor a sorozat készült, ezért perelni készül. Perelt is.

A keresetet egy kaliforniai bíróságon adta be, és összesen 170 millió dolláros (több mint 60 milliárd forintos) kártérítést követel - ebből 50 millió a "tényleges kár" megtérítése, 50 millió kompenzációs kártérítés, további 50 millió a sorozat bevételeiből járna, illetve 20 millió büntető kártérítés is a per része. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érdekes egyébként, hogy Harvey csak és kizárólag a Netflixet perelte be, Richard Gadd (akinek ugyebár a saját előadásán, elmondása alapján saját személyes élményein alapul a sorozat) nem alperes az ügyben. A keresetben a sorozat első részének elején kiírt "igaz történet" jelzőt a televíziózás eddigi legnagyobb hazugságának nevezik. Kitértek továbbá például arra is a keresetben, hogy a sorozat szerint a főhősnőt végül letartóztatták (egy rendőr zaklatása miatt), Harvey-t viszont a valóságban soha, semmiért nem ítélték el.

A vádak tehát nagyon komolyak, ha pedig bebizonyosodik, hogy a Netflix hazudott, akkor annak súlyos anyagi következményei lehetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)