Hirdetés

Mától magyarra váltott a Netflix

|

Persze csak a kezelőfelülete, a már fent lévő filmek és sorozatok nem változtak meg varázsütésre, de azért jó az irány.

Hirdetés

Örvendetes hír érkezett a hazai Netflix előfizetők postaládájába: mostantól magyar nyelven is elérhető a streaming-szolgáltató kezelőfelülete. A váltás nem automatikus, tehát senkire nem kényszerítik rá, viszont a netflix.com/LanguagePreferences aloldalon felsorolt nyelvek között már szépen átállítható. Ugyanezt elérhetjük úgy is, hogy belépés után a jobb felső sarokban található profilkép alatt megjelenő menüben az Accounts pontot választjuk, és szépen megkeressük a Languages sort, aztán kattintunk rá egy erőteljeset). Természetesen bármikor lehetőségünk van visszaváltani angolra, vagy bármi egyébre, amin eddig használtuk a szolgáltatást.

Hirdetés

Egyelőre kissé érdekes a magyarítás állapota, hiszen a kezelőfelület minden eleme rendben átvált, viszont a filmcímek egy része még nem. Közöttük olyanok sem, amelyeknek már volt egyébként magyar címük, tehát ugyan a The Money Heistből már A nagy pénzrablás lett, de a The Day After Tomorrow továbbra sem Holnapután. A legjobbak pedig azok a hibridek, mint például a Friends, amely nyitóképen angol, rákattintva magyar címmel mosolyog ránk. Cím-mizéria ide vagy oda, az eligazodást most már sokkal jobban segíti, hogy egyrészt a menüpontok, beállítások mellett a filmek rövid leírása is magyarra változott.

A kis ország is fontos

A mostani lépés mindenesetre azt mutatja, hogy a többi piachoz képest kifejezetten kicsinek számító magyart sem hanyagolják el a szolgáltatónál. Természetesen azért az már jóval nagyobb falat, hogy minden jelenleg fent lévő film és sorozat kapjon magyar szinkront és / vagy feliratot, de javuló a tendencia - számolt be az illetékesekkel beszélgető Index.hu. Jelenleg 72 magyar szinkronos és 905 feliratos cím található az 5062 elemes listában. Apropó, az elérhető tartalmak mennyisége szerint világszerte a kilencedikek vagyunk az országok sorrendjében, tehát már ez is egész jól hangzik ahhoz képest, hogy induláskor mindössze 1200 filmmel és sorozattal indult a hazai kínálat.

Bár arra sem érdemes még számítani, hogy mostantól minden újonnan felkerült tartalom szinkronos vagy magyar feliratos lesz egyből, de a helyi ügyekért felelős Netflix-képviselők szerint a saját gyártású (Netflix Originals kategóriás) anyagok legtöbbje már választható magyar felirattal érkezik.

Ez a lépés mindenképpen növelheti a hazai előfizetői bázist, hiszen Magyarország a különféle felmérések szerint még mindig nem túlzottan erős az idegen nyelvek használata terén. Azt persze továbbra sem tudni, pontosan hány hazai előfizetője van a szolgáltatásnak - ezt a Netflix tőzsdei okokból visszatartja, ezért csupán annyit lehet tudni, hogy jelenleg 190 országban, 32 nyelvre lokalizálva működnek, és 151 millió aktív előfizetőjük a családokat, párokat beleszámítva 450 milliós nézői tábort jelent.

Ti örültök az újításnak? Fontos számotokra, hogy maga az alkalmazás is magyar nyelvű legyen?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)