Hirdetés

Mit vetít előre a Marvelek lezárása és főleg a film stáblistás jelenete?

|

Spoileres magyarázónkban összefoglaltuk, mire számíthatunk a Marvelek fináléja és az extra jelenet kapcsán.

Hirdetés

Kritikánkban már meséltünk nektek arról, hogy szerintünk mely pontokon csúszott el sajnos a legújabb MCU-s mozi, vagyis a Marvelek, most azonban nem pro és kontra szeretnénk a filmet boncolgatni, hanem csak és kizárólag annak fináléjára és a stáblistás jelenetre koncentrálunk. Ennek tükrében mondanunk sem kell, hogy masszívan spoileres sorok következnek, szóval akit zavar az ilyesmi, vagy csak akkor szeretne konkrétumokkal szembesülni, ha már látta a Marveleket, most inkább keressen más olvasnivalót.

A teljesen feledhető cselekmény ugyebár azzal zárult, hogy megnyílt az űrben egy hasadék, ami egy másik, párhuzamos univerzumba vezetett, ezt pedig valamilyen, egyébként meg nem magyarázott okból a Teyonah Parris által alakított Monica Rambeau csak belülről tudta lezárni, ennek következtében azonban a másik világban rekedt. Az első nagy csavart viszont nem ennek következtében kaptuk meg, és nem is kellett rá a stáblistáig várni.

Hirdetés

Ifjú Bosszúállók, gyülekező!

A Marvel kapitányok legvégén ugyanis azt láthattuk, hogy Iman Vellani karaktere, Kamala Khan / Ms. Marvel meglátogatta a Sólyomszem sorozatban megismert Kate Bishopot (őt ugyebár Hailee Steinfeld alakítja). Tényleg mókásra sikeredett ez a jelenet, melyben Kamala megidézte az első Vasember film végét, és a sötétben ülve várta az épp hazaérkező Kate-et, hogy aztán egy abszolút Nick Furyéhoz hasonló monológot nyomjon le neki arról, hogy a lány előlépett az árnyékok közül, egy nagyobb univerzum részévé vált, és ugye nem gondolta, hogy ő az egyetlen gyerekszuperhős. Egyúttal rákérdezett, nem ismeri-e véletlenül a Hangya lányát, Cassie Langet, majd konkrétan megkérte (sőt később könyörgött is neki), hogy csatlakozzon most alakuló szuperhőscsapatához. 

Aki pedig egy kicsit is ismeri a Marvel Comics képregényeit, pontosan tudhatja, hogy ez a csapat az MCU-ban már régóta várt Young Avengers, vagyis Ifjú Bosszúállók lesz. Eddig is egyértelmű volt, hogy ha egyszer végre összeáll a formáció, akkor annak tagja lesz Cassie Lang, Kate Bishop és Ms. Marvel is, a többek kapcsán pedig vannak úgyszintén elég erős tippjeink. Az egykori "fekete Amerika Kapitány", Isaiah Bradley unokája, Elijah Bradley már felbukkant a 2021-es A Sólyom és a Tél Katonája tévésorozatban, ő pedig a képregényekben Patriot néven maga is hőssé vált, egyúttal alapító tagja volt az Ifjú Bosszúállóknak, szóval elég valószínű, hogy ő is képbe kerül. Szinte biztos, hogy a Fekete Párduc második részében bemutatott és hamarosan saját sorozatot is kapó Riri Williams, azaz Vasszív is tagja lesz a csapatnak, és a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmben debütált America Chavez esetében is ugyanez a helyzet.

Bőven benne van a pakliban az is, hogy valahogyan visszatérnek Wanda és Vízió ikrei, szóval Tommy és Billy Maximoff is felírható egy képzeletbeli listára. Jóval kevesebb esélyt látunk arra, hogy a Loki első évadában látott fiatal Loki variáns is beáll a bandába, de ez sem elképzelhetetlen, ahogy az sem, hogy mondjuk T'Challa fia, Toussaint, vagy Hulk fia, az Amazon sorozat legvégén bedobott Skaar is képbe kerül, illetve előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz Miles Morales behozatala is Pókember-vonalon. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a többszöri címváltáson átesett Agatha: Darkhold Diaries tévésorozatban elvileg Hulkling is bemutatkozik, aki úgyszintén a Young Avengers egyik alapító tagja volt a képregényekben, és Wanda egyik gyermeke, a korábban említett Billy is szerephez jut majd ebben a szériában.

A csapat mentorának tökéletes lenne a "fehér" Vízió, aki elvileg a Vision Quest sorozatban fog majd visszatérni - ez a széria alkalmas is lehetne az Ifjú Bosszúállók összerántására.

Hirdetés

Végre itt az X-Men!

A film stáblistás jelenete (van egyébként a stáblista végén egy második apróság is, de az olyan parányi és jelentéktelen, hogy kár vele foglalkozni) a már említett befejezéshez kapcsolódik, vagyis Monica Rambeau-t láthatjuk, ahogy felébred abban a párhuzamos univerzumban, ahová átkerült. Egy laborszerű helyen találja magát, és az első ember, akit megpillant, nem más, mint a halott édesanyja, Maria Rambeau - illetve nyilván nem az ő világában elhunyt Maria, hanem a nő párhuzamos univerzumban élő verziója. A helyzet pedig az, hogy hasonlóan a Doctor Strange az őrület multiverzumában című filmhez, ebben a világban is Maria kapta meg Marvel Kapitány erejét, nem pedig Carol Danvers.

Egészen konkrétan Binary néven vált belőle szuperhős, Binary pedig nem más, mint az eredeti Marvel képregényekben Marvel kapitány egyik alteregója, ami a The Brood Saga című történetfolyamban jött létre. Ebben a sztoriban Carol Danvers és az X-Men csapat a brood nevű, rovarszerű idegen faj fogságába került, és kísérletezni kezdtek rajtuk. Az X-Men tagokból brood hibridet akartak létrehozni, Carol viszont egészen konkrétan megkapta egy fehér lyuk erejét, így jött létre Binary.

Binary a képregényekben
Binary a képregényekben

Maria tehát egy másik világ saját szuperhőse, de nem csak vele találkozhattunk ebben a jelenetben. Az említett labor ugyanis nem más, mint az X-Men csapat bázisa, a vizsgálószobába pedig be is jön a mutánscsapat egyik tagja, Bestia. A néző legnagyobb meglepetésére ezúttal nem a Nicholas Hoult-féle fiatal verzióról van szó, hanem az idősebb bestiáról, akit az X-Men: Az ellenállás vége és az X-Men: Az eljövendő múlt napjai című mozikhoz hasonlóan most is Kelsey Grammer keltett életre. Jobban mondva ő kölcsönözte hangját a karakternek, mivel ezt a Bestiát most nem maszkokkal oldották meg, egy tetőtől talpig CGI-karaktert láthattunk. 

A Doctor Strange az őrület multiverzumában Illuminátus formációjában ugyebár már találkozhattunk az X-Men vezetőjével, a Patrick Stewart által alakított Xavier professzorral, tehát az eddig sem volt titok, hogy az MCU párhuzamos világaiban létezik az X-Men csapat, mostantól viszont egyértelmű, hogy a stúdió ilyen módon akarja majd átemelni a kánonba a mutánsokat, hiszen világos, hogy valahogyan Maria Rambeau-t vissza kell majd hozni, és nem lennénk meglepve, ha pár ismertebb karakter is jönne vele.

A jelenlegi állás szerint az MCU következő filmje a 2024 nyarán érkező Deadpool 3 lesz, amiben a címszereplő mellett visszatér Hugh Jackman, azaz Wolverine (Rozsomák/Farkas/Logan) is, és vele együtt felbukkanhat még egy halom másik X-Men tag. Most már tényleg csak karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy a Fox felvásárlásával megszerzett karakterek végre tiszteletüket tegyék az MCU-ban, azt pedig nem szabad elfelejteni, hogy mindez ha lassan is, de egyértelműen az utolsó bejelentett Bosszúállók filmig, a Titkos háborúkig vezet, ahol a különböző párhuzamos világok hősei összecsaphatnak majd egymással, illetve a multiverzumra leselkedő fenyegetéssel - az, hogy ez a fenyegetés végül tényleg Kang lesz-e, vagy időközben teljesen újratervez mindent a Marvel a Jonathan Majors körüli botrányok és a gyengén teljesítő mozifilmek miatt, még mind-mind a jövő zenéje.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)