Hirdetés

Milyen Marvel-szerep állna jól Johnny Deppnek?

|

Elképzeltük, milyen szerepeket ajánlhatna fel a Marvel Studios Johnny Deppnek.

Hirdetés

Előbb utóbb biztosan reagálni fognak a stúdiók is arra, hogy Johnny Depp megnyerte az évtized perét és egyúttal a rajongók szívét is. Már most lehet hallani pletykákat arról, hogy mégis az ő főszereplésével és Jack Sparrow visszatérésével folytatódhatna A Karib-tenger kalózai széria, illetve suttognak arról is, hogy a Beetlejuice 2-ben rá is számítana régi cimborája, Tim Burton.

Mi most egy egészen másféle gondolatkísérletet indítanánk el: elképzeltük ugyanis, mi lenne akkor, ha hirtelen a Marvel Studios érezné úgy, hogy villámgyorsan be kellene vonni Johnny Deppet az MCU-ba. Legyünk őszinték: marketing szempontjából hatalmas ereje lenne most annak, ha egy nagy stúdió szerződést kínálna a színésznek, egy efféle hírverésnek pedig miért is állna ellen a Marvel és a Disney. Következzenek tehát azok az álomszerepek, amelyeket mi gond nélkül rábíznánk Deppre, aki egyébként korábban már egészen közel volt az MCU-hoz. Eredetileg ugyanis neki szánták Doctor Strange szerepét, Depp azonban A Karib-tenger kalózai filmek miatt nem tudott varázslóvá változni, tele volt a naptára. Manapság viszont ár egészen más a helyzet.

Hirdetés

Mephisto

Kezdjük rögtön egy ikonikus rosszfiúval, a Marvel-féle pokol urával, vagyis Mephistóval, kinek felbukkanását korábban már többször pletykálták, sokan szentül meg voltak győződve arról, hogy a WandaVízió sorozatban, vagy épp a Lokiban láthatjuk majd, debütálására azonban még mindig nem került sor. Mephisto nem csak küllemében ördögi figura: a karakter, aki eredetileg 1968-ban, a Silver Surfer képregénysorozat 3. lapszámában mutatkozott be, egy mesteri sakkjátékos, aki több lépéssel ellenfelei előtt jár. Imádja a cseles alkukat, pont úgy viselkedik, mint a mesebeli ördög, aki mindenáron valamiféle egyezséget akar kötni a halandókkal.

Az efféle paktumok végén pedig természetesen általában maga Mephisto jár jól. Peter Fonda alakításában láthattuk ugyan a 2007-es A szellemlovasban, a 2011-es, még szörnyűbb folytatásban pedig Ciarán Hinds kapta a Mephistónak megfeleltethető szerepet, de most már tényleg itt lenne az ideje egy valóban képregényhű adaptációnak. Erre a feladatra pedig Depp tökéletesen alkalmas lenne.

Gambit

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen formában érkeznek meg az MCU-ba a mutánsok és az X-Men csapat, de az már biztos, hogy őket is be fogják vonni a nagy, közös filmes világba. A Fox felvásárlása óta ehhez minden jogi keret adott. Ha pedig már úgyis jönnek az X-Men tagjai, akkor Remy LeBeau, avagy Gambit bőrébe is simán belebújhatna. Gambit először a X-Men Annual 14-ben cameózott, majd a Uncanny X-Men 266. számában mutatkozott be teljes valójában.

Sokáig úgy volt, hogy Channing Tatum főszereplésével saját filmet kap, a 2009-es X-Men kezdetek: Farkasban pedig láthattuk már őt egyszer a nagy vásznon, akkor Taylor Kitsch alakította a karaktert. Ismételten egy képregényhű adaptáció lenne a vágyunk, annyi változtatással, hogy Depphez inkább Gambit idősebb kiadása passzolna. Csapjunk még hozzá némi francia akcentust, és kész is a recept. Mi szívesen megnéznénk a végeredményt.

Mister Sinister

Maradjunk még a mutánsoknál, de lendüljünk át a gonosztevők térfelére: Depp ugyanis akár Mister Sinister megformálójaként is felbukkanhatna az MCU-ban. Nathaniel Essex, avagy Mister Sinister egy kifejezetten erős mutáns, aki 1987-ben, az Uncanny X-Men 221. számában lépett a nyilvánosság elé. A karaktert Chris Claremont és Marc Silvestri alkotta meg. Eddig nem láthattuk őt egyetlen X-Men filmben sem, noha rá utalt az X-Men: Apokalipszis stáblistás jelenete. Sinister a klónozás mestere, ezzel a szállal pedig bőven lehetne mit kezdeni az MCU-ban is.

Bár fizikumát tekintve jóval nagyobb darab, mint Johnny Depp, karaktere mégis illene a színészhez. Depp ráadásul több szerepében is kitűnő angol akcentust mutatott már be a múltban, és mivel Nathaniel Essex a viktoriánus kor Angliájában született, ez elengedhetetlen lenne a megformálásához. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Nightmare

Még egy démoni Marvel-rosszfiú eszünkbe jutott, ő pedig nem más, mint az a Nightmare, akivel először 1962-ben, a Strange Tales 110. számában találkozhattak a képregényolvasók. Nagyon sokáig az a hír járta, hogy Nightmare lesz a Doctor Strange az őrület multiverzumában főgonosza, de végül nem így alakultak a dolgok.

A rémálmok ura ugyanakkor van annyira érdekes karakter, hogy tényleg megérné őt átemelni az MCU-ba. Johnny Depp többször is alakított már hozzá hasonló karaktert, nem kell messzebb menni az Alice Csodaországban Őrült Kalaposánál. Igazán testhezálló lenne számára ez a szerep, mi pedig imádnánk nézni, ahogy Depp csapdába ejti az emberek asztrális formáját, miközben azok édesdeden alszanak.

Szellemlovas

A végére sikerült egy egészen szép keretes szerkezetet összehoznunk, ugyanis még akár a listánk elején tanyázó Mephisto nagy ellenfeleként, Szellemlovasként is el tudnánk képzelni Johnny Deppet. Az első Szellemlovas (volt belőlük néhány), vagyis Johnny Blaze 1972-ben, a Marvel Spotlight 5. számában debütált. Johnny egy motoros kaszkadőr, aki azután változott át a pokol könyörtelen igazságosztójává, hogy egyezséget kötött Mephistóval. Nicolas Cage kétszer is eljátszotta már őt, de azokat a filmeket, ha lehetne, inkább csak kitörölnénk az emlékezetünkből - főleg a másodikat. Pedig elvileg eredetileg Depp is versenyben volt a szerepért. De sosem késő egy hibát kijavítani!

Nem szabad elfelejteni, hogy az MCU-ban már van egy Szellemlovas, aki nem más, mint Robbie Reyes. Őt az Agents of S.H.I.E.L.D. sorozatban láthattuk, karakterét Gabriel Luna alakította. Johnny Blaze színre lépése remek alkalom lehetne arra, hogy egy idősebb Szellemlovas a szárnyai alá vegye Reyest, az 58 éves Johnny Deppnél pedig nem is mennénk messzebb a keresgélés során.

Nekünk ezek a Marvel-karakterek jutottak eszünkbe, de most ti jöttök! Ti mely hősökkel vagy gonosztevőkkel egészítenétek ki a listát? Írjátok meg bátran kommentben!
 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)