Hirdetés

Mik azok a fura golyók a Sárkányok házában?

|

A sorozat berendezője végre elárulta, mik is azok a golyóbisok a Kistanács ülésein.

Hirdetés

Sok olyan apró kis részlettel szolgált a Sárkányok háza évadnyitója, amin hosszú ideig elcsámcsoghattak a keményvonalas rajongók. Ilyen volt például a következő kérdés is: mi a fenére szolgálnak, és tulajdonképpen micsodák azok a különböző színű ásványokból készült csillogó golyók, amik a Kistanács ülésén az egyes tanácstagok előtt csücsülnek az asztalon. 

Egészen pontosan úgy áll a helyzet, hogy az asztal közepén egy méretes tárolóban van a tárgyalások alatt egy nagyobb fekete golyó, a tanács tagjai előtt elhelyezett kör alakú tárolókba pedig minden tag berakja saját kis gömbjét. Claire Nie Richards set decorator, azaz berendező most elmondta, mik is ezek valójában.

Hirdetés

Ahogy azt sejteni lehetett, ez nem több mint egyszerű vizualizálás. Claire Nie Richards a golyók azt szimbolizálják, hogy a tanácstagok elfoglalták helyüket és megkezdődhet az ülés. Nagyjából olyan ez tehát, mint a gyárakban a blokk kártya, amit le kell húzni a műszak elején és végén is, hogy dokumentálva legyen, az ember részt vett az adott munkanapon. 

Maga a Kistanács I. Viserys kiráyból (Paddy Considine), a Király Segítőjéből, azaz Otto Hightowerből (Rhys Ifans), a Pénzmesterből, vagyis Lord Lyman Beesburyből (Bill Paterson), a Törvénymesterből, tehát Lord Lyonel Strongból (Gavin Spokes), a Hajózási Ügyek Irányítójából, Corlys Velaryonból (Steve Toussaint), Mellos nagymesterből (David Horovitch), és a Városi Őrség Parancsnokából, Daemon Targaryenből (Matt Smith) áll. Elvileg a Besúgók Mestere és a Királyi Testőrség Parancsnoka is a Kistanács tagja, de őket nem láttuk asztalhoz ülni az első epizódban.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)