Hirdetés

Carol Danvers korántsem az eddigi legerősebb Marvel Kapitány

|

Lehet, hogy az MCU-ban és a képregényekben is az új Marvel Kapitány az egyik legerősebb karakter, de ez közel sem jelenti azt, hogy egyúttal Carol Danvers lenne a legnagyobb hatalommal bíró olyan karakter, aki valaha ezt a nevet viselte.

Hirdetés

Carol Danvers 2012 júliusa, egészen pontosan az akkor futó Avenging Spider-Man képregénysorozat 9. száma óta viseli a Marvel Kapitány titulust, de maga a karakter jóval régebb óta a képregényolvasókkal van. Civilként 1968-ban tűnt fel, '77-ben vált Ms. Marvellé, majd egy ideig Binary, illetve Warbird néven is futott. Mára azonban egyértelműen kijelenthető, hogy ő jut mindenki eszébe, ha Marvel Kapitányra terelődik a szó. Ehhez pedig nem csak a 2019-es mozifilm járult hozzá, sőt épp a premiert megelőző években kiadott képregények miatt lett a Marvel kiadó legnépszerűbb és legismertebb női szuperhőse. Jelenleg a füzetekben és a filmekben is ő az egyik legerősebb ismert karakter, de kevesen tudják, hogy régebben bizony akadtak nála jóval keményebb Marvel Kapitányok is, erre most épp a Comic Book Resources világított rá

Hirdetés

És mielőtt még esetleg azt hinnétek, most nem az első Marvel Kapitányra, Mar-Vellre gondolunk. 1982-től fogva ugyanis ott volt nekünk Monica Rambeau, az első hősnő, aki felvette a Marvel Kapitány alteregót Mar-Vell halála után. Rambeau csatlakozott a Bosszúállókhoz, és a csapat egyik leghatalmasabb erőknek parancsoló tagja lett. Mindez arra vezethető vissza, hogy képessége eléggé extrém módon fejti ki hatását: lehetősége van ugyanis elnyelni és irányítani bármiféle energiát az elektromágneses spektrumban (gyakorlatilag a kozmikus sugaraktól a gamma sugárzásig bármi idesorolható), eközben pedig át is veszi az adott energia tulajdonságait. Ez tulajdonképpen annyit tesz, hogy olyan erőssé változhat, mint Hulk, anyagtalanná válhat, mint Vízió, gond nélkül repül, láthatatlan lesz, röntgenlátásra kapcsol, holografikus másolatot készít magából, vagy épp energianyalábokat lő ki a kezéből. 

Akadt azonban a képregénytörténelemben egy még Monica Rambeau-nál is erősebb Marvel Kapitány, aki 1993-ban bukkan fel. Ő nem más, mint Genis-Vell, aki az eredeti Marvel Kapitány, vagyis Mar-Vell fia. Anyukája nem mellékesen az örökkévalók közé tartozó Elysius - mondjuk nem épp egy világraszóló szerelem gyümölcse lett a gyermek, Elysius ugyanis a már halott Mar-Vell genetikai anyagjával termékenyítette meg magát. Genis-Vellben tehát két hatalmas űrbéli faj, a kree-k és az örökkévalók legjobb tulajdonságai egyesültek. A mesterségesen kreált gyermek gyorsan felnőtté vált, és mivel hamis emlékeket tápláltak bele, ő maga sem volt tisztában származásával. 

A mi szempontunkból azonban most nem is annyira saját történetszála, hanem inkább képességei a fontosak: kree-örökkévaló hibridként Genis-Vell nem csak a leghatalmasabb Marvel Kapitány volt valaha, hanem az egész Marvel képregényes univerzum egyik legerősebb kozmikus karaktere is. Simán ki tud állni olyan mérhetetlen hatalommal bíró szereplők ellen is, mint az Őrszem (Sentry), vagy az "Odinerőt" birtokló Thor. Sőt, ereje később tovább nőtt, mikor összeolvadt egy alternatív jövőből származó énjével. Genis-Vell képes elnyelni és felhasználni az energia valamennyi formáját, időben és térben is teleportál, tud puszta gondolatával anyagot teremteni, tulajdonképp bátran kijelenthetjük, hogy mindenható. Egyszer még az egész multiverzum újjáépítésében is segédkezett. 

Világosan látszik tehát, hogy Monica Rambeau és Genis-Vell teljesen más ligákban játszanak, mint az aktuális Marvel Kapitány, Carol Danvers.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)