Hirdetés

Lawrence Block - Bérgyilkos inkognitóban (Könyv)

|

Lawrence Block 70 éves lett. Ennek örömére megjelent a Bérgyilkos sorozat újabb kötete. Örvendezzünk együtt!

Hirdetés

Lawrence Block 70 éves lett. Ennek örömére megjelent a Bérgyilkos sorozat újabb kötete (hazánkban hamarabb, mint bárhol a világon), örvendezzünk együtt! Keller, a sztoikus bérgyilkos zseniális figura. Annak ellenére, hogy rengetegen írják Blockról, mekkora zseni, mert sikerült szerethető karaktert alkotnia egy szociopata gyilkosból, ez valahogy nekem sosem tűnt fel. Egyszerűen megkapó a Keller-regények már-már idegesítő céltalansága, ahol minden szereplő mintha a Kellerre várva c. darab szereplője lenne, azzal a kis csavarral, hogy ő végül eljön.

A Bérgyilkos inkognitóban sztorijáról gyakorlatilag semmit sem lehet írni spoilerezés nélkül, legyen tehát elég annyi, hogy Kellert csőbe húzzák, menekülnie kell pár dollárral (és pár bélyeggel) a zsebében. Tíz éve született a Bérgyilkos alapjául szolgáló novellafüzér, szembeötlő a friss regény és a korábbi könyvek közötti különbség. Filozofikusabb, lassabb a könyv - de nem válik hátrányára.

Kellemes olvasmány egy szabad délutánra. Nem formálja újra a krimiről alkotott elképzeléseinket, de végig leköt, végig szórakoztat, intelligens és vicces is. Olvassátok.

 

4/5
A sztoikus bérgyilkos bajba kerül.

 

bergyilok.jpg
 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)