Hirdetés

Kukában landolt a Dragonlance sorozat

|

A Sárkánydárda-krónikák néven létezett könyvsorozat a Dungeons & Dragons rajongók egyik kedvenc világa lett. Egy sorozat is készült volna belőle, de a projekt bedőlt.

Hirdetés

Margaret Weis és Tracy Hickman Sárkánydárda-krónikái ikonikus fantasy könyvek voltak, melyek minden rajongó polcán ott figyeltek egy időben. A Dungeons & Dragons hobbi szerelmesei kifejezetten imádták a világot, ami hivatalos kiegészítőköteteket is kapott, kifejezetten a TTRPG-hez.

Az ötödik kiadás is kapott két Dragonlance könyvet, így megvolt minden lendület ahhoz, hogy egy nagyobb projekt is születhessen az újra szárnyaló sárkányok hátán. A probléma csak az, hogy a mesés bestiák szembe találták magukat az üzleti világ valóságával.

Az interneten rengeteg pletyka keringett egy élőszereplős Dragonlance projekt kapcsán, sőt, már azt is hallottuk egyes forrásokból, hogy a pilot epizód már el is készült. Mindezeket a "híreket" Joe Manganiello tette rendbe, amikor ComicBook.com újságírójának adott interjújában kertelés nélkül beszélt szerepéről a Dragonlance széria gyártásában.

Hirdetés

Manganiello egy afféle nerd ikon. Amellett, hogy színészi és produceri karrierjével hatalmas sikereket aratott, még úgy ki is van gyúrva, hogy több testépítő magazin is büszkén a címlapjára tette. Mindemellett az úrnak van egy külön bejáratú D&D barlangja, ahol rengeteg hírességnek futtatott hosszas kampányokat, és büszkén mesél arról mindenkinek, hogy mennyire imádja a hobbit.

Nem is csoda, hogy együtt dolgozott a Dragonlance sorozat társírójával, Margaret Weisszel az élőszereplős széria felépítésén. Az interjúban elmondta, hogy bár pilot epizódig nem jutottak el, tényleg dolgoztak már a projekt előkészítésén. Az első rész forgatókönyve például már el is készült egy 1000 oldalas könyv mellett, ami tele volt páncélok, helyszínek és koncepciók képeivel. Röviddel azután, hogy Manganiello erről áradozott gyorsan ki is jelentette, hogy kukában landolt az egész.

Amikor a Hasbro eladta az eOne néven működő produkciós cégét a Lionsgate-nek, akkor azok átrendeztek több, már folyamatban lévő produkciót is. Itt esett el a Dragonlance is, ami Manganiello szerint a D&D 5e Dragonlance kalandjának pénzügyi alulteljesítése és az azzal kapcsolatos társasjáték bukása miatt kapott kaszát. Akármi is történt, az interjún látszott, hogy Manganiellót mélyen érintette az ügy. A színész még meg is kísérelte kivásárolni a Dragonlance jogait a Wizards alól, de ez sem jött össze. Sajnos úgy néz ki, hogy ez a dárda kicsorbult.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)