Hirdetés

Kínszenvedés volt leforgatni a Pókember film ikonikus, esős csókjelenetét

|

Az MJ-t alakító Kirsten Dunst elmesélte, milyen "nyomorúságos" volt a forgatás.

Hirdetés

Mivel már több színész is Peter Parker, azaz Pókember bőrébe bújt, könnyedén kiválaszthatja mindenki a kedvencét, de Andrew Garfield és/vagy Tom Holland rajongói azt nem tagadhatják le, hogy Tobey Maguire volt az eredeti. Sam Raimi trilógiája sokakkal szerettette meg a közkedvelt és barátságos hőst, de megvoltak a maga hibái, és sokan ide sorolják Kristen Dunst teljesítményét is, aki Peter nagy szerelmét, Mary Jane-t alakította. 

A színésznő néha megkapja azt a kérdést, hogy szívesen visszatérne-e MJ-ként bármelyik filmben (elvégre Maguire hálószövője a Pókember: Nincs hazaútban szerepelt, és a multiverzumnak köszönhetően bárki bármikor felbukkanhat), ő pedig mindig elmondja, hogy jönne, ha hívnák, leginkább azért, mert a szuperhősös filmek jól fizetnek, neki pedig támogatnia kell a családját. 

Hirdetés

Bár egyes rajongók nincsenek oda a Dunst-féle Mary Jane-ért, azért így is kötődnek hozzá emlékezetes pillanatok: például az, amikor Pókember megmenti a lányt, aki szakadó esőben megcsókolja, miközben a hős fejjel lefelé lóg. Ez a kapcsolatuk meghatározó pillanata volt, amely miatt - amikor Peter mást is megcsókol így - később probléma is adódik, de már maga a jelenet leforgatása sem volt gondtalan. A színésznő a The Jonathan Ross Show vendégeként árulta el, hogy a felvétel több tényező miatt is "nyomorúságos" volt számukra: 

"Emlékszem, hogy Sam Raimi adott nekem egy könyvet a híres csókokról, hogy inspirálódjak, de azt is nagyon szerette volna, hogy különleges legyen, még akkor is, ha valójában elég nyomorúságos volt megcsinálni. Szakadt az eső, megfagytunk. Tobey nem kapott levegőt, szóval szinte olyan volt, mintha újraélesztettem volna".

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Dunst beszámolója egybecseng azzal, amit Tobey Maguire mondott, aki évek óta hangoztatja, hogy mennyire frusztráló volt az a jelenet. Maguire a The Hollywood Reporternek egyszer elárulta: 

"Az eső ömlött az orromba... és akkor Kirsten felhúzta a maszkot az orromhoz, és az elzárta az orrnyilásaimat, így ott nem kaptam levegőt. Aztán megcsókolt, elzárva a számat is, szóval sehogyan sem tudtam lélegezni."

Az biztos, hogy megérte az erőfeszítésük, mivel ikonikus lett a csók. Ti szeretitek azt a jelenetet?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)