Hirdetés

Jön a következő Az éhezők viadala film, mely egy közönségkedvenc karakterre fókuszál

|

A Sunrise of the Reaping az Énekesmadarak és kígyók balladájához hasonlóan előzményfilm lesz.

Hirdetés

Közel egy évtizede még úgy nézett ki, hogy az akkori disztópikus, posztapokaliptikus divathullámot sikerrel meglovagoló Az éhezők viadala franchise pályafutása véget ért, hiszen nem maradt már mit feldolgozni Suzanne Collins regényneiből. Az utolsót ráadásul kettévágva filmesítette meg a Lionsgate, hogy még hatékonyabban tudja megfejni a mozipénztárak előtt tolongó rajongókat.

Az írónő aztán gondolt egy merészet, és váratlanul visszatért Panemhez, ám a negyedik kötetben már nem Katniss Everdeen történetét szőtte tovább, hanem a diktatórikus módszerekkel uralkodó Coriolanus Snow elnök fiatalkorát mesélte el. A korábbi regényeket adaptáló Lionsgate persze azonnal lecsapott a lehetőségre, három évvel a könyv kiadása után már be is mutatták a mozikban Az éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája című előzményfilmet.

Hirdetés

Noha nem döntött meg minden bevételi rekordot, a stúdió elégedett volt az eredménnyel (337,4 milliót hozott, miközben 100 millió dollárból készült), így aztán nem hezitált sokat, a minap zöld utat adott a következő filmnek. A Sunrise of the Reaping alcímet viselő produkció Collins már javában készülő újabb regényére támaszkodik majd, ami 2025. március 18-án debütál. A kötet egy olyan karakter múltjában fog vájkálni, akit a széria rajongói hamar a szívükbe zártak: a filmekben Woody Harrelson által alakított Haymitch Abernathyről, Katnissék mentoráról van szó.

Egyelőre nem tudni, hogy ki formálja meg az ifjú Haymitchet, aki azzal szerzett magának hírnevet, hogy megnyerte a második mészárlásként elhíresült 50. viadalt 24 évvel Katniss és Peeta tabudöntő győzelme előtt. A filmet 2026-ban tervezik bemutatni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)