Hirdetés

J.K. Rowling trollkodással üzent a Harry Potter-sorozat bojkottálóinak

|

Az írónőt továbbra sem zökkentik ki a kritikus hangok, miközben egy újabb színész is védelmébe vette őt.

Hirdetés

A hatalmas sikert arató Hogwarts Legacy megjelenése kapcsán ismét előtérbe került a Harry Potter-könyveket jegyző J.K. Rowling személye körüli vita, akit bizonyos körökben transzfóbnak tartanak, amiért korábban kifejtette, hogy veszélyesnek tartja a biológiai nem létezésének tagadását.

Az írónó nemrég egy podcast-sorozatban tárta fel, hogy habár alkalmanként fizikailag is fenyegetve érezte magát a harcos ellenzői által, alapvetően nem aggódik a botrány és a hagyatéka miatt, most pedig újabb bizonyságát adta ennek.

Hirdetés

Rowling ezúttal annak apropóján szólalt meg, hogy az HBO néhány hete bejelentette egy új Harry Potter-sorozat érkezését, amelynek elkészítésében executive producerként maga is aktív szerepet vállal. Ez persze némelyeknél kiverte a biztosítékot, akik máris bojkottra szólítottak fel, erre reagált az írónő egy kis trollkodással:

"Szörnyű hír, amelyet kötelességemnek érzem megosztani. Aktivisták újabb bojkottot próbálnak szervezni a munkám ellen, ezúttal a Harry Potter tévésorozat miatt. Mivel jobb előre felkészülni, elővigyázatosságból be is készítettem egy nagy adag pezsgőt."

- írta Rowling arra utalva, hogy a bojkottálós taktika már a Hogwarts Legacy esetében is visszafelé sült el, hiszen végeredményben csak nagyobb hírverést generált a játéknak. Eközben pedig Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) és Evanna Lynch (Luna Lovegood) után egy újabb egykori Harry Potter-színész, a Lumpsluck professzort alakító Jim Broadbent is védelmébe vette a szerzőt.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A brit színész a The Telegraphnak nyilatkozva "nagyon szomorúnak" nevezte az írónő körüli botrányt, majd úgy folytatta, hogy személy szerint lenyűgözőnek tartja Rowlingot, és hajlandó lenne támogatni, ha neki is konfrontálódnia kellene az ügyben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)