Hirdetés

Így ért hát véget a The Walking Dead - összefoglaljuk az összes eddigi évadot és a finálét is

|

Tizenegy évad, 177 epizód, a szükségesnél több cliffhanger és töltelék jelenet után lezárult az elmúlt évek legfontosabb drámasorozata.

Hirdetés

Több okból is fura dolog arról írni, hogy a The Walking Dead széria véget ért: az egyik, hogy rengetegen már jó néhány évvel ezelőtt elkaszálták (már az is hat éve volt, hogy Negan elfogta a főszereplőket és leckét adott nekik egyebek mellett a baseball ütők emberi fejre gyakorolt hatásáról), így ők valószínűleg egy vállrándítással nyugtázzák ezt a történelmi pillanatot, a másik, hogy már most készül egy rakás spin-off, Negan, Maggie és Daryl is önálló sorozatban folytathatja a túlélésért folytatott küzdelmet.

Ugyanakkor az tény, hogy a fő történetszálnak vége, a szimplán The Walking Deadnek hívott sorozat fináléja elérkezett, mostantól csak mindenféle alcímekkel és címvariációkkal rendelkező szériákat kísérhetünk figyelemmel. Azoknak, akik lemaradtak valahol, és kíváncsiak az eseményekre, alább erősen spoileresen, de röviden-tömören összefoglaljuk az egyes szezonokat.

Hirdetés

1. évad

Bizonyára mindenki emlékszik még a The Walking Dead hatrészes első szezonjára, aminek legelején Rick Grimes felébredt a kómából, és egy egészen bizarr világban találta magát. Összetalálkozott Morgan Jonesszal, majd Glennel, T-Doggal, Daryl bátyjával, Merle-lel, és a túlélők táborában feleségével, Lorival, fiával, Carllal, illetve egykori pajtásával, Shane-nel, meg egy rakás szereplővel, akik hosszabb-rövidebb ideig maradnak még életben. Meglátogatták ugyan az Atlantában található járványügyi központot, de az felrobbant, így a központi probléma (hogy tele van a világ élőholtakkal) nem oldódott meg

Fontos halálok: Amy, Ed (Carol abuzív férje), Jacqui

2. évad

A második szezonban megismerjük a Greene családot, Hershelt, Maggie-t és Beth-t, akik farmjukon fogadják be a túlélőket, miután Carlt valaki meglövi. Kiderül, hogy Lori terhes, és így Shane is egyre feszültebbé válik, miközben próbálják titkolni, hogy amíg Ricket halottnak hitték, ők ketten egymást vígasztalták, úgymond. Glenn és Maggie is elkezdenek szimpatizálni egymással. Fény derül arra, hogy az eleinte barátságosnak tűnő família pajtája élőholtakat rejt, mivel Hershel bízik abban, hogy szaguk és sápadt ábrázatuk ellenére ezek még élő emberek, és a helyzetet nehezíti, hogy Carol eltűnt lánya, Sophia is köztük van. Shane egyre furábban viselkedik, mígnem Rick megöli, Carl meg gondoskodik arról, hogy nevelőapja ne morgolódjon öntudatlanul. A farmot elözönlik az élőholtak, és miközben a túlélők elmenekülnek, egyikük, Andrea más irányba indul, összefut egy az egész helyzetet igen érdekesen megélő, katanákkal hadanászó hölggyel: Michonne-nal.

Fontos halálok: Sophia, Otis (a Carlt meglövő vadász), Dale, Randall, Shane

3. évad

Egy nyolchónapos időugrást követően a túlélőket már új lakhelyükön, egy börtönben látjuk, ahol Lori igen közel jár második gyermeke megszüléséhez. Hershel megharapott lábát amputálni kell, hogy sikerüljön megfékezni az átalakulását. Andrea és Michonne Woodburyben kötnek ki, ahol a Kormányzó nevű karizmatikus, de igazából elég rémisztő, a rivális csoportokat kiirtani kívánó és egyébként fejeket gyűjtögető férfi intézi a dolgokat, és hamar megtudjuk, hogy itt talált menedéket az első évadban megismert Merle is. A főszereplőknek meg kell birkózniuk a börtönt ostromló hordákkal, ami nem sikerül tökéletesen: T-Dog életét veszti. Ami viszont ennél is durvább, hogy bár gyermeke, Judith túléli, Lori belehal a szülésbe, és Carlnak kell végeznie vele. 

Mindeközben Woodbury lakói is szervezkednek, elrabolják Glennt és Maggie-t, amire válaszul viaskodás tör ki a két csoport között. A Kormányzónak Michonne kiböki az egyik szemét, Woodburyt elözönlik a szörnyetegek, meghal Merle és a rendszert belülről bomlasztó Andrea. A csoport befogadja Sashát és Tyreese-t.

Fontos halálok: T-Dog, Lori, Merle, Andrea

4. évad

A történet pár hónappal később, de nagyjából ott folytatódik, ahol korábban abbamaradt, csak egy kicsit még rosszabb lesz a helyzet, és még nagyobb a börtönben élők létszáma. Miközben egy vírus terjed a börtönben, a birodalmától megfosztott Kormányzó bosszút áll, elrabolja Michonne-t és Hershelt, és hogy megmutassa, vele nem lehet szórakozni, lefejezi utóbbit - persze ezt hamar megtorlás követi. Bemutatkozik a Chambler család, a tüdőrákkal küzdő David, Lilly, Tara és Meghan, akik közül egyedül Tara marad hosszabb ideig életben. Glenn találkozik Abrahammel, Rositával és Eugene-nal, akik Washington D.C. felé tartanak, remélve, hogy ott sikerül kifejleszteniük az ellenszert a kórságra - Eugene legalábbis azt állítja, ő egy tudós, aki garantálhatja az emberiség jövőjét.

Szintén ebben az évadban élhettük át az egyik legdrámaibb pillanatot, amikor Carol megkéri szépen a fiatal Lizzie-t, hogy nézegessen virágokat, miután a lány megölte hugát, Mikát és mentális betegség jeleit mutatja, amivel veszélyt jelent a többiekre is.

A börtön elesik, a csapat szétszéled, de reménykedve tartanak egy szimpatikusnak tűnő menedék, Terminus felé - aztán persze hamar kiderül, hogy ez sem a Kánaán. A legtöbben itt találkoznak, miután Gareth és bandája foglyaivá válnak.

Fontos halálok: Hershel, A Kormányzó, David, Lilly, Meghan, Mika, Lizzie

5. évad

Az előző évadban elrabolt Beth utáni kutatás és Terminus kannibáljaival való küzdelemről szól az 5. évad első fele. Az egyre kegyetlenebb Carol sokat tesz társai felszabadításáért. Képbe kerül Gabriel atya, akinek érthető módon kissé megingott a hite, miután nyáját felzabálták a sétálók.

Kiderül, hogy Beth egy menedékké alakított kórházban van, ahova Carol is bejut. Bár megpróbálják a lányt megmenteni, végül, amikor az ottani csoport vezetőjét, Dawnt meg akarja ölni, ő is áldozattá válik. Lelepleződik Eugene is, aki nem tudós, de elég intelligens ahhoz, hogy még hasznát vegyék.

Kalandozásuk során Rickék találkoznak Aaronnel, aki Alexandria közösségébe invitálja őket, ahol egészen szimpatikus emberek élnek, se halott kislányok, se elfogyasztandó emberi maradványok nincsenek. A beilleszkedés viszonylag könnyen megy, de nem telhet el úgy sok idő, hogy ne haljon meg valaki, így véletlenek szerencsétlen összejátszása következtében Alexandria lakóinak száma is csökken egy kicsit.

Fontos halálok: Beth, Dawn, Bob, Tyreese, Aiden, Noah, Reg, Pete

6. évad

Az előző szezonban megismert Farkasok csapata fenyegeti Alexandriát, de támadásukat sikerül visszaverni. Visszatér Morgan is, megtudhatjuk, mi történt vele az első évad eseményei óta, Maggie pedig bejelenti, hogy gyermeket vár Glenntől.

Alexandria vezetője, Deanna egy harapást követően meghal, így Rick kerül a helyébe, ráadásul a kóborlók is betörnek, Carl elveszíti az egyik szemét egy fejlövés miatt, úgyhogy a helyzet semmiképp nem idilli. A Farkasok csoportja ugyan már a múlté, de a Megmentők színre lépnek, élükön Negannel, aki még a Kormányzónál is keményebb ellenfélnek bizonyul. Őket már Hilltop közössége jól ismeri, rendszeresen kell beszolgáltatniuk, és Alexandria is kénytelen engedelmeskedni. Persze Rick ebbe nem nyugszik bele.

Sajnos ahelyett, hogy a Megmentőket is sikerülne gyorsan és határozottan elintézni, Rick csoportját Negan elfogja, letérdelteti, majd kiszámolóval dönti el, kinek a fejét verje péppé baseball ütőjével, Lucille-lal. Sajnos mi a következő évadig nem tudjuk meg, kire esett a választás.

Fontos halálok: Eastman (az ember, aki miatt Morgan átment pacifistába), Deanna, Jesse, Sam, Ron, Denise (Alexandria orvosa).

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)